Yaz tatili erken rezervasyon fiyatlarında yüzde 80'e varan artışlar yaşanırken, yerli turistler için Türkiye'de tatil maliyetleri Alman turistlere göre oldukça yüksek.

Otel fiyatlarındaki artışlar genel olarak ülke genelinde görülüyor, özellikle İzmir ve Çanakkale'de belirgin artışlar dikkat çekiyor.

Kapadokya'da balon turları 2 gün ertelendi Kapadokya'da balon turları 2 gün ertelendi

Yaz tatili erken rezervasyon fiyatlarında yüzde 80’e varan artışlar yaşanırken, Türkiye’de 5 gecelik tatilin bedeli 200 bin liraya çıktı. Alman turisteuçak dahil Antalya’da 5 gecelik otel tatili paketi 500 Euro’ya satılırken, yerli turist aynı fiyata yalnızca oda satın alabiliyor.

Yarım milyona Antalya'da 5 gecelik tatil

Artan enflasyon ve döviz kurlarının etkisiyle tatil fiyatları yerli turistin cebini yakıyor. Ekonomim'den Selenay Yağcı'nın haberine göre, Alman turiste uçak dahil Antalya’da 5 gecelik otel tatili paketi 500 Euro’ya satılırken, yerli turist aynı fiyata yalnızca oda satın alıyor. Markalı 5 yıldızlı otellerde, Almanya satış fiyatı ile Türkiye arasında 20-30 bin liralık fark çıkıyor. Temmuz ve ağustos aylarında fiyat makası açılıyor. Türkiye’de 7 yaşında çocuğu olan 3 kişilik bir aile için ağustos ayında Ege ve Akdeniz bölgelerindeki otellerde 5 gecelik tatil fiyatları en düşük 16 bin 500 TL’den başlıyor. Orta segmentte 150 bin TL’ye, lüks segment otellerde ise 200 bin TL’ye varan seçenekler göze çarpıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ