Olay, 9 Ocak’ta Akçaburgaz Mahallesi’ndeki bir demir ve çelik fabrikasında meydana geldi. Mesleki Eğitim Merkezi’nde (MESEM) eğitim gören Arda Tonbul, haftanın 4 günü fabrikada staj yapıyordu. Olay günü fabrikada usta gözetiminde çalışan Tonbul, bir süre sonra makinenin başında yalnız kaldı. Saç büküm makinesini incelemek isterken ayağı pedala çarptı ve kafası makineye sıkıştı.

22 DAKİKA SONRA FARK EDİLDİ

14 yaşındaki çocuk, 22 dakika boyunca sıkıştığı yerde fark edilmedi. İş yerindekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Tonbul’u hastaneye kaldırdı. Ancak Tonbul, 6 gün sonra yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Polis, savcılık talimatıyla iş yeri müdürü H.Ö. ve iş güvenliği uzmanı Ö.K.'yı gözaltına aldı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Arda Tonbul’un cenazesi, Akçaburgaz’daki mahallesinde helallik alındıktan sonra memleketi Giresun’a gönderildi. Tonbul’un ailesi ve yakınları, büyük üzüntü yaşadı.

OLAY ANI KAMERADA

Yaşanan olay, iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, ustasının ayrılmasıyla yalnız kalan Tonbul’un, sac büküm makinesini incelerken kafasının sıkıştığı ve 22 dakika boyunca kurtarılmayı beklediği görülüyor.

İHA