HASTANE KAMERALARI DEHŞET ANLARINI KAYDETTİ

İHA ekibinin ulaştığı görüntüler, depremin yaşandığı anları saniye saniye gösteriyor. Hastanenin C blok poliklinik girişinde saat 13.26’da kaydedilen görüntülerde, depremi hisseden vatandaşların hastaneden kaçmaya çalıştıkları görülüyor. Gece saat 04.17’de kaydedilen görüntülerde ise C blok 5. katta bulunan asansör bölümünde kapıların açılıp kapanması ve yön tabelalarının kopması dikkat çekiyor.

VATANDAŞLAR YERE DÜŞTÜ, HASTANE PERSONELİ MÜDAHALE ETTİ

Her iki depremde de sarsıntıya yakalanan vatandaşlar, hastaneyi terk etmek isterken, bazıları yere düşüyor. Kimi vatandaşlar yatan yakınlarının koluna girerek dışarı çıkmaya çalışırken, hastane personeli de kalabalığı sakinleştirmeye çalışıyor. Hastanede yaşanan olaylar, depremin büyüklüğünü ve vatandaşların yaşadığı korkuyu gözler önüne seriyor.

İZOLATÖRLER BİNA ZARARINI ÖNLEDİ

2018 yılında yapılan ve 872 adet deprem izolatörünün eklendiği Fethi Sekin Şehir Hastanesi, depreme dayanıklı bir yapı olarak dikkat çekiyor. Hastanenin otoparkındaki görüntülerde, izolatörler sayesinde kolonların sallanmadığı, ancak etrafta bulunan demir profillerin sarsıntıdan etkilendiği görülüyor. Hastane, deprem günü bölgenin hasta yükünü çeken önemli bir merkez olarak görev yaptı.

İHA