Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi Türkiye'nin en zehirli yılanı Elazığ'da görüntülendi

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından dün İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar, şehrin su kaynaklarından biri olan barajlardaki doluluk oranlarını değiştirdi. İstanbul'da yaşanan yağışlar sonrasında barajlardaki doluluk oranları şu şekilde:

Baraj Haber-3

ntv.com.tr'in haberine göre; Dün İstanbul'da meydana gelen sağanak yağışlar, kent genelinde etkili oldu. AKOM verilerine göre, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde metrekareye düşen yağış miktarı 75 kilograma kadar ulaştı. Bu yoğun yağışlar, şehirde su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara neden oldu. Kentin birçok noktasında su birikintileri oluşurken, trafikte de yoğunluklar yaşandı.

Baraj Doluluk Oranı

İstanbul'da yaşanan yağışlar, şehrin su kaynaklarını oluşturan barajlara da katkı sağladı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bu sabah itibarıyla kentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranlarını paylaştı. Yağışların etkisiyle barajlardaki su seviyelerinde artış gözlendiği belirtildi

Baraj 10

Yüzde 82'yi aştı

İSKİ Müdürü Dr. Şafak Başa, Nisan yağmurlarıyla birlikte İstanbul barajlarının doluluk oranının yüzde 82,58'e çıktığını açıkladı.

Baraj 8

10 yıllık ortalamanın üstünde

Bu oranın, son 10 yıllık ortalamanın üzerinde olduğuna dikkat çeken Dr. Başa, barajlarda 717 milyon metreküp su olduğu bilgisini paylaştı.

  • Örnekköy Barajı: %80
  • Terkos Barajı: %75
  • Alibey Barajı: %70
  • Elmalı Barajı: %65
  • Büyükçekmece Barajı: %60
  • Sazlıdere Barajı: %55

Baraj 2-5

Dikkatli tüketime devam

Günlük tüketimde artış trendi olduğunu söyleyen Dr. Başa, doluluk oranlarına bakılmadan suyu dikkatli kullanmaya devam edilmesi çağrısını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ