İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen trafik kazasında, bir lüks aracın yol kenarında duran ATV tipi araçlara çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 16 yaşındaki sürücü T. C., olay yerine gelen annesi Eylem Tok ile birlikte yurt dışına kaçtı.

A W155666 16

Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk hedeflerinin ABD olduğu ancak o saatte ABD'ye uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır'a gittikleri belirlendi. Ayrıca T. C.'nin ABD vatandaşı olduğu da ortaya çıktı.

A W155666 07

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları ile ATV ile gittiği esnada arızalanması sonrası yol kenarında bekleyen Oğuz Murat Acı'ya lüks bir araç çarpmıştı. Kaza sonrası lüks araç sürücüsü 16 yaşındaki T. C., olay yerine gelen annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte Mısır'a kaçmıştı.

Hedef ABD'ydi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazanın 23.30'da gerçekleştiğini, anne-oğulun 04.30 uçağıyla Türkiye'den ayrıldığını açıkladı. Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk hedeflerinin ABD olduğu ama o saatte ABD'ye uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri ortaya çıktı.

A W155666 08

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki FETÖ ve 300 bin dolar detayı dikkat çekti Ayhan Bora Kaplan soruşturmasındaki FETÖ ve 300 bin dolar detayı dikkat çekti

T. C. ABD Vatandaşı

Yazar Eylem Tok'un oğlunun ABD'de doğduğu için o ülkenin vatandaşı olduğu ve bu nedenle annesi tarafından oraya kaçırılmak istendiği de tespit edildi. İstanbul Havalimanı'nda ortaya çıkan görüntülerde de T. C.'nin pasaport kontrolünden geçerken ABD pasaportunu kullandığı öğrenildi. İkilinin Mısır'ın ardından ABD'ye kaçabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.

A W155666 10

Kaza Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kaza sonucu yaralanan Oğuz Murat Acı, İ.G, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Murat Acı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, T.A'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilmişti.

Eylem Tok ve Oğlu Aranıyor

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 16 yaşındaki sürücü T. C.'nin olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanına gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.
A W155666 12

Olayın Sonrası

Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İnterpol'ün de arananlar listesine eklediği anne ve oğlunun Mısır'dan ABD'ye kaçma ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ