Kanser Hastalığına Yakalandı

Çağrı Atay, 3 yıl önce Diyarbakır Galatasaray Futbol Akademisi’nde eğitim almaya başladı. Bir yıl sonra kolunda kitle çıkmasıyla hastaneye giden Atay, yumuşak doku kanseri (sarkom) teşhisi konuldu. Bu haber karşısında üzülen Atay, futbol aşkından vazgeçmedi ve tedavi sürecinde de antrenmanlara ve turnuvalara katıldı.

Futbol Aşkıyla Mücadele Etti

Atay, ailesinin, doktorlarının, spor hocalarının ve akademi arkadaşlarının desteğiyle yaşama sevincini kaybetmedi. Kemoterapi sürecinde de futbol sevdasını yaşamaya devam eden Atay, doktorların son yaptığı tetkiklerde kanser hastalığını yendiğini öğrendi. Atay, böylece 3 hayalinden birini gerçekleştirmiş oldu.

Galatasaray Forması Giymek İstiyor

Atay, şimdi diğer iki hayali olan futbolcu olmak ve Galatasaray forması giymek için çalışmalarına devam ediyor. Atay, Galatasaray kulübünden kendisine ve bölgesinden yetişen diğer yetenekli futbolculara şans verilmesini istiyor. Atay, “Galatasaray’daki yetkililere, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden futbolcu çıkmaz gözüyle bakmamalarını isterim. Oysaki çok yetenekli kardeşlerimiz mevcut. Ben kendim de yeteneğime güveniyorum. Burada eğitim gören kardeşlerimiz hepsi bir hayal peşinde. Yetkililer burada yetişen futbolcuları bence denemelidir. Benim de en büyük hayalim Galatasaray’da oynamak.” dedi.

AW042368_05

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Futbol Akademisi’nden Büyük Takımlara Transfer

Diyarbakır Futbol Akademisi’nin Kurucu ve Genel Koordinatörü Eşref Oktay da akademide yetişen öğrencileri büyük takımlara transfer ettiklerini söyledi. Oktay, 9 yıl boyunca Diyarbakır’da Galatasaray Futbol Akademisi’ni çalıştırdıklarını belirtti. Yetiştirilen öğrencilerin büyük takımlara transfer olduğunun da altını çizdi.

Oktay, Çağrı’nın spordan soğumaması için ekip arkadaşlarıyla çok mücadele ettiklerini de dile getirdi. Oktay, Çağrı'nın 3 yıl önce akademiye kayıt olduğunu söyledi. Akademiye geldikten bir yıl sonra kanser olduğunu öğrendiğinin altını çizen Oktay, ona hep destek olduklarını belirtti.

Kaynak: (İHA)