Kütahya otogarında 2 kişinin üzerinde uyuşturucu ele geçirildi Kütahya otogarında 2 kişinin üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

"Bozdoğan-25" operasyonları kapsamında 19 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, bölücü terör örgütüne mensup olduğu şüphesiyle 49 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Adana, Şanlıurfa, Şırnak, Ağrı, Batman, Bilecik, Erzurum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Manisa, Muş, Samsun ve Siirt illerinde terör örgütlerinin faaliyet ve finans kaynaklarının engellenmesine yönelik operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

Yerlikaya, "Bozdoğan-25" operasyonlarında 49 şüphelinin yakalandığını ve bu kişilerin "sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapma", "terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık etme" gibi suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, birlik ve bütünlüğümüze kasteden hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." şeklinde ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ