ABD yapımı çizgi dizi "The Simpsons", 18 kez en çok aranan dizi olarak zirvede yer aldı. Onu "Game of Thrones", "South Park", "The Walking Dead" ve "Family Guy" takip etti. Ancak, en dikkat çekici sonuçlardan biri, iki Türk dizisinin bu listede kendine yer bulması oldu.

2021 yılında yayımlanan "Sen Çal Kapımı" ve 2023 yılında izleyiciyle buluşan "Yalı Çapkını", dünya genelinde en çok aranan diziler arasında kendilerine sağlam bir yer edindiler. Bu başarı, Türkiye'nin eğlence endüstrisindeki yükselişini ve dizilerinin uluslararası alanda ilgi görmesini gösteriyor. Bu dizilerin popülerliği aynı zamanda Türkçe öğrenme talebini de dünya genelinde arttırıyor.

Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Dizi ve filmler, dil öğrenimi için harika bir kaynak haline gelmiştir. İngilizce öğrenenlerin %77’si, dizi ve film izlemenin öğrenme süreçlerinin önemli bir parçası olduğunu düşünüyor. Türk dizilerinin dünya genelinde bu kadar ilgi görmesi, Türkçe öğrenme talebini de önemli ölçüde artırmıştır" dedi.

Araştırmada ayrıca, en çok aranan filmler arasında "Twilight" serisinin başı çekerken, "Harry Potter" filmleri ve "Spider-Man" filmleri de büyük ilgi gördü. 2023'te ise kullanıcıların en çok merak ettiği iki film, "Oppenheimer" ve "Barbie" oldu.

En çok izlenen yapımlar 23-25 Şubat 2024 Foto Galeri: En çok izlenen yapımlar 23-25 Şubat 2024

Dizilerin ve filmlerin dil öğrenimi için etkili bir araç olduğunu belirten Sivişoğlu, Preply olarak çeşitli dil öğrenme seçenekleri ve nitelikli dil öğretmenleriyle kullanıcıları buluşturduklarını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ