Her fırsatta Bodrum`a gitmek âdetim oldu; Aslında bu eskiden beri vardı fakat git gide daha da derinlik kazanmaya başladı.

Şiirler yazmalar, Bodrum`a olan özlemimi kısa hikâyelerle anlatmalar şimdilerde âdetim oldu diyebilirim.

Emekli olup bir sayfiye yerine göçetmek oldukça alışıldık bir şeydir. Kimi memleketine gider her neredeyse kimi de sevdiği, ahir ömrünü huzurla geçireceği, maviyi ve yeşili bir arada görüp huzur duyacağı bir şehir, bir kasaba arar;

Ben ileride arama ihtimalim olan yeri çoktan buldum ama emekli olup yerleşmem için daha çok zamanım var.

Herkes yeni yıl öncesi dilekler diler, bir umutla adım atar yeni yıla. Sen ne diledin derseniz eğer aslında somut manada bir şey dilemedim fakat gönlümden de Bodrum geçmiyor değil. Bakarsınız bu sene yazılarımı oradan gönderirim.

Yalıkavak`tan başlarım anlatmaya. Marinasına götürürüm önce sizi sonrasında o güzel pazarlarına. Bir bitpazarı var ki sormayın diye başlarım yazımın birine. Yok yok sahiden de; Kıyafetten, pipo takımlarına, kıymetli porselenlerden günlük bir su bardağına kadar; İnsanıyla, ortamıyla şeker mi şekerdir hafta sonu pazarı. Salı günleri meyve sebze pazarını anlatırım sonra bahçeden şimdi getirdim diyen köylü kadınları anlatırken ev yapımı zeytinin tadını nasıl tarif etsem diye düşünürüm içimden.

Çıkarım Gökçebel`e doğru; Yürürüm de yürürüm üşenmeden dere tepe; Eser mi eser bazen havası; Ama rutubeti yok hakkını vermek lazım.

Bir gün de Gümüşlük`e gider yazarım; Yeşilin her tonunu görebileceğiniz, koylarında kendinizi kaybedeceğiniz o yeri tarif etmeye çalışırım. Hele de mevsim baharsa çiçekleri nasıl tarif ederim bilmem.

Bodrum`un bitki örtüsü mahalleden mahalleye değişiklik gösteriyor sanki. Gümüşlüğün bitki örtüsü o kadar yoğun ve canlı ki, mesela aynı şeyi Yalıkavak ya da Turgutreis`te görmek pek mümkün değil. Hiçbir mahallesini kıyaslama şansım yok. Orası mı güzel burası mı? Gümbet mi yoksa Bitez mi?

Ve yeni yıl, yeni umutlar;

Umutlarınızın kırılmadığı, arzu ettiğiniz güzel şeylere ulaşabileceğiniz, namerte muhtaçolmayacağınız, madden ve manen zenginliklere, başarılara kavuşacağınız çok güzel bir yıl olsun inşallah;

Sahi sen ne diledin 2020 İçin?