Günde 3 kilogram hünnap tüketen Çolak, 8 yıldır sağlık sorunları yaşamadığını ifade ederek herkesi bu şifalı meyveden faydalanmaya davet ediyor.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Ata Tohumlarıyla Başlayan Yolculuk

Ankara'nın Güdül ilçesi Yeşilöz Mahallesi'nde yetiştirilen hünnap meyvesi, Türkiye genelinde talep görüyor. Hünnap, Güney Asya'ya özgü bir meyve olup, içerisinde tek bir çekirdek bulunuyor. Meyvenin faydaları saymakla bitmiyor; kemikleri güçlendiriyor, uykusuzluğa iyi geliyor ve kan dolaşımını düzenliyor.

76 yaşındaki Ferhat Çolak, 8 yıl önce ata tohumlarıyla başladığı hünnap yetiştiriciliğiyle ilgili olarak, ilerleyen yıllarda Güdül'ün Türkiye'nin hünnap merkezi olacağına inanıyor. Çolak, ayrıca hünnap üretiminin ek gelir kaynağı oluşturduğunu ve ilçenin ekonomisine katkı sağladığını belirtiyor.

IMG_0708

Günde 2-3 Kilo Hünnap Tüketiyor

Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemine faydalı olduğunu ve kan şekerini dengeleme özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Çolak, "Hünnap meyvesi sindirim için eşi benzeri olmayan bir yarara sahip. Şeker hastaları için de çok yararlı. Yiyebildiğiniz kadar yiyin." diyor. Kendisi günde 2-3 kilogram hünnap tüketiyor ve 150 ağacı bulunan bahçesinde hünnap yetiştiriyor.

Çolak, hünnap meyvesinin tüm hastalıklara şifa olduğuna inanarak, son 8 yıldır doktora gitmediğini söylüyor. Ayrıca, hünnap kurutup hoşafını yaparak tüketiyor. Rekoltenin düşük olmasından dolayı şu an için hünnap marketlerde bulunmasa da, Güdül'e gelerek kurulan pazarlardan 365 gün boyunca hünnap satın alabileceğini belirtiyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)