Geçtiğimiz hafta aday adaylığı başvurularını almaya başlayan AK Parti, doğru adayı belirlemek için 5 farklı parametreyi değerlendirecek. Anket veya temayül yoklaması tek başına belirleyici olmayacak.

CHP lideri Özgür Özel çiftçiye fena sinirlendi! CHP lideri Özgür Özel çiftçiye fena sinirlendi!

Parti, bu hafta isim bazlı anket çalışmalarına başlayacak ve bu verileri yerel yönetimler başkanlığı tarafından oluşturulan etnografik ekip gözlemleriyle kıyaslayacak. Anket sonuçları, gözlemler ve temayüllerin yanı sıra teşkilatın il başkanlıkları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin görüşleri de dikkate alınacak.

BU KRİTERLER BAZ ALINACAK

Bunların ötesinde, Cumhurbaşkanının her ildeki eski arkadaşlarından da fikirler alınacak. AK Parti, 81 ildeki vatandaşları telefonla arayarak, 'Belediye başkanı adayı olarak kimin tercih edilmesini istersiniz?' diye soracak.

Yerel yönetimler başkanlığı, geçtiğimiz aylarda tecrübeli siyasetçilerden oluşan bir etnografik ekip aracılığıyla sokaklarda dalga araştırması yaparak sokağın nabzını tuttu.

Berberlerden marketlere, manavlardan taksi veya otobüslere kadar çeşitli yerlerde alışveriş yaparak doğrudan vatandaşla etkileşimde bulundu.

Bu süreçte, il başkanlıkları, il yönetim kurulları ve milletvekillerinin görüşleri de toplandı. İlk aşamada 26 Kasım'da elektronik ortamda teşkilat temayül yoklaması gerçekleştirilecek.

Ayrıca, AR-GE Başkanlığı'nın gazetelerde geçen isimleri incelediği ve 'yönlendirme' içermeyen önerileri dikkate aldığı belirtiliyor. Adaylık için önerilen isimlerin yanı sıra yerel medyanın adaylık konusundaki önerileri de değerlendiriliyor.

Parti sözcüsü, 'Vatandaş sahada kimi görmek istiyorsa o aday olacak' açıklamasında bulundu. Adaylar, belirlenen komisyon tarafından değerlendirilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ