ABD’nin Washington eyaletinde yaşanan olayda ev sahibi Jason Roth, kiracısı Kareem Hunte’nin hem kirasını ödemediğini hem de evi AirBnB ile başkalarına günlük kiraya verdiğini öğrenince şoke oldu. Roth, mahkemeye başvurdu ancak duruşma 2024 yılına ertelendi. Roth, evine dönemediği için aylardır bir karavanda yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

EV SAHİBİ: “ŞU AN BİR KARAVANDA YAŞIYORUM”

Roth, evini Hunte’ye aylık 4 bin 300 dolara kiraya verdiğini belirtti. Ancak Hunte, ilk ayın kirasının bir kısmını ödedikten sonra hiçbir ödeme yapmadı. Roth, Hunte’nin kendisine yaklaşık 50 bin dolar borcu olduğunu iddia etti. Roth, “Sadece bana para ödemiyor değil üstelik yasalara uygun olmayan bir biçimde evi AirBnB ile kiraya veriyor” dedi. Roth, mahkemeden beklediği sonucu alamadığını ve duruşmanın 2024 yılının Mart ayına ertelendiğini ifade etti. Roth, “Eve ihtiyacım var. Medyanın ilgisi çok güzel ama bunlar benim işime yaramıyor. Hayatımı geri almalıyım. Şu an bir karavanda yaşıyorum” diye konuştu.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 170007

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

KİRACI: “EV SAHİBİ BANA BASKI YAPIYOR”

Hunte ise Roth ile evi günlük kiraya verme konusunda anlaştığını savundu. Hunte, “Ev sahibi bana baskı yapıyor. Ben evi AirBnB ile kiraya verirken onun izni vardı. Bana sözleşmeyi imzalatmadan önce evi günlük kiraya verebileceğimi söyledi. Ben de bunu yaptım. Ama sonra bana karşı dava açtı” dedi. Hunte, Roth’un kendisine borçlu olduğu miktarı abarttığını da öne sürdü. Hunte, “Ben ona sadece 10 bin dolar borçluyum. Ama o bana 50 bin dolar borçlu olduğumu söylüyor. Bu doğru değil” şeklinde konuştu.

MAHKEME KARARI NE OLACAK?

Roth ile Hunte arasındaki dava, 2024 yılının Mart ayında görülecek. Mahkeme, ev sahibinin evine dönmesine izin verip vermeyeceği, kiracının kirasını ödeyip ödemeyeceği ve evi AirBnB ile kiraya vermesine devam edip etmeyeceği konularında karar verecek. Bu süreçte Roth, karavanda yaşamaya devam edecek. Hunte ise evi AirBnB ile kiraya vermeye devam edecek. Bu olay, ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkinin ne kadar karmaşık olabileceğini gösteriyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)