Aksaray'da 3 Eylül'de yaşanan sele araçlarında yakalanan Nazif - Hayriye Balcan çifti kurtuldu; annesinin kucağından kayan 3 aylık Asel bebek ise sel sularına kapılarak kayboldu.

selde-kaybolan-asel-bebegin-cansiz-bedenine-ulasildi_3677_dhaphoto4

Kayıp bebeği bulmak için AFAD, jandarma, polis, UMKE, itfaiye ve STK gönüllerinden oluşan 408 kişilik ekip, arama çalışması başlattı. Asel bebeğin, 5'inci günde Kireçlik mevkisinde cansız bedenine ulaşıldı.

selde-kaybolan-asel-bebegin-cansiz-bedenine-ulasildi_3677_dhaphoto6

KÜTÜĞÜN ALTINDA BULUNDU

Asel bebeğin bulunmasının ardından babası Nazif Balcan ve yakınları, bölgeye geldi. Umutla günlerdir bekleyen Nafiz Balcan, gözyaşlarına hakim olamazken; Asel bebeği bulan ekiplerden Aksaray Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli Miraç Mutlu, bebeğin üzerinde kıyafetleriyle bulunduğunu belirtti. Mutlu, ''Üzerinde kendi elbiseleri mevcuttu. Ayağında çorabı dahi vardı. Ağaç kütüğü üzerine gelmiş ve vücudunda fazla bozulma yoktu. Bizim itfaiye ekipleriyle birlikte sağ tarafta ağaç kütüğünün altında yatmış bir şekilde bebeğin naaşını bulduk'' dedi. 

selde-kaybolan-asel-bebegin-cansiz-bedenine-ulasildi-3-_6442_dhaphoto6

VALİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Olay yerine gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, açıklamalarda bulunarak;

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

"Bebeğimizin cansız bedenine bu sabah 09.45 civarında ulaştık. Gönül isterdi ki Asel bebeğimizi canlı bir şekilde ailesine, annesine, annesinin kucağına teslim edelim ama maalesef arama neticesinde cansız bedenine ulaştık. Ailesine teslim edeceğiz. Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi. O artık cennet bahçesinde. Rabb'im tüm ailesine sabırlar versin." ifadelerine yer verdi.

selde-kaybolan-asel-bebegin-cansiz-bedenine-ulasildi-2-_1829_dhaphoto2

Asel bebeğin naaşı, incelemenin ardından Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

selde-kaybolan-asel-bebegin-cansiz-bedenine-ulasildi_3677_dhaphoto3

Aksaray'ın Kireçlik mevkisinde 3 Eylül Pazar akşamı meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi de kurtarılmıştı.

Kaynak: (DHA)