Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, ATV Haber'e yaptığı açıklamada kıymetli maden takip sistemi hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin yine darphane tarafından verilecek benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu aynı kod ile darphanenin kayıt altına aldığı bilgilerin bütünlüğünü içeren bir sistemdir." ifadelerini kullandı. Bu sistem, bir gram ve üzeri kıymetli madenler için geçerli olacak ve kuyumcudan alınan altın kolye, küpe, bilezik gibi küçük takıları kapsamayacak.

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz'ın açıklamalarına göre, yeni sistemin uygulanmasıyla gram altınlar sertifika ve ambalaj içerisinde sunulacak. Her satılan gram altının üzerinde ona özel bir kod bulunacak. Bu sistemin gram altınlar için geçerli olduğu gibi, diğer kıymetli madenler için de uygulanacağı belirtiliyor. Rafineler tarafından üretilen 1 gram ve üzeri altın, gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenlerin ambalajlarına standart bir format getirilecek ve tek tip bir ambalaj kullanılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ