Apple ve Google’dan İsrail-Gazze Çatışmasına Tepki

İki teknoloji devi, İsrail ordusunun kara harekatı planladığı yönündeki haberler üzerine bu adımı attı. Canlı trafik haritaları, İsrail ordusunun konumunu ve hareketlerini gösterebileceği için güvenlik riski oluşturuyordu.

Ekran görüntüsü 2023-10-26 131609

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Bloomberg'de yer alan habere göre, Google ve Apple, canlı trafik haritalarını geçici olarak devre dışı bıraktıklarını duyurdu. Bu sayede, kullanıcılar Maps ve Waze uygulamalarını sadece rota ve tahmini varış süresi bilgilerini almak için kullanabilecek. Canlı trafik koşulları ve yoğunluk bilgileri ise görüntülenemeyecek.

Google ve Apple’ın Açıklamaları Neler?

Google, yaptığı açıklamada, “Daha önce çatışma durumlarında yaptığımız gibi ve bölgedeki gelişen duruma yanıt olarak, yerel toplulukların güvenliğini göz önünde bulundurarak canlı trafik koşullarını ve yoğunluk bilgilerini görme özelliğini geçici olarak devre dışı bıraktık” dedi. Apple ise, “İsrail ordusunun talebi üzerine canlı trafik haritalarını kapatma kararı aldık. Bu kararın süresi belli değil. Durumu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)