Milliyet'e konuşan, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'e göre, düşük talep, artan stok ve yıl sonunun yaklaşmasıyla otomotiv piyasasında talep düşüşü yaşandı. Bu durum, markaların takas desteği, uygun kredi oranları veya yüzde 15'e varan indirimler gibi cazip kampanyaları başlatmasına sebep oldu.

Kredi fırsatları

Ertemel, banka kredi faiz oranlarının yüzde 5'e yaklaştığını belirtiyor ve tüketici açısından en cazip kampanyalardan birinin düşük oranlı kredi imkanları olduğunu vurguluyor. Markalar, kendi bünyelerinde 0.99'dan başlayan ve marka/model bazında değişen oldukça düşük oranlarla kredi fırsatları sunuyor.

Yüzde 0 faizli finansal destek

Son olarak, bir marka yüzde 0 faizli finansal destek sunacağını açıkladı. Ertemel'e göre, bu tür finansman destekleri belirli bir tutara kadar ve çoğunlukla 12 ay vadeli sunulduğundan, detayların iyi araştırılması önemlidir.

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

Ekim'de ek indirim

Yazın başlayan kampanyaların Eylül ayında avantajlı koşullarla devam ettiğini belirten Ertemel, Ekim ayında ise ek indirimlerle kampanyaların daha da cazip hale geldiğini ifade ediyor. Fiyatların zaten düştüğü ve avantajlı oranlar sunulduğu için, önümüzdeki aylarda benzer avantajların devam edeceği öngörülüyor.

Stoku fazla olan araçlarda cazip kampanyalar

Ertemel ayrıca, 2023 Aralık ve 2024'ün ilk aylarında kampanya uygulanmayan modeller için bazı fırsatlar sunulabileceğini veya stoku fazla olan araçlarda kampanyaların daha cazip hale gelebileceğini belirtiyor. Bu nedenle, otomobil almak isteyen vatandaşların ihtiyaçları ve bütçeleri doğrultusunda süreci değerlendirerek karar vermeleri öneriliyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)