Youtube'da yaptığı yayınlarla bilinen Armağan Çağlayan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda fiyatlardan dolayı döner yediğine pişman olduğunu duyurarak şunları yazdı:

“Masalara fiyat listesi koymak zorunlu olunca, insanın bütün iştahı kaçıyor! 2 porsiyon iskender döner, 2 meşrubat 1000 TL! Daha da gitmem Davos’a!”

A Caglayan Davos Adisyon 02

Armağan Çağlayan’ın bu paylaşımı gündem olurken birçok haber sitesinde de yer aldı. Paylaşıma dair haberler ile konuya dair yapılan yorumlarda menüdeki fiyatların yüksek oluşuna dikkat çekildi.

Oysa ki Armağan Çağlayan aynı paylaşımın altına bir takipçisinin “85 gr et nasıl 400 lira oluyor yahu”, sorusu üzerinde aynı zaman diliminde şunları da yazmıştı:

“Maliyet hesabı. Kira, elektrik su, çalışanların ücretleri, sigorta, tuz, ekmek, tereyağ, su ve aklıma gelmeyenler!”

Armagan Caglayan Yemek Doner Lahmacun 01

Aslında kendisi hesabın o şekilde gelmesini kabul ediyor. Fakat yine de söz konusu paylaşımı neden yaptığına dair ister istemez akıllarda soru işareti de bırakıyor. Bu arada İttifakgazetesi.com İstanbul genelinde yaptığı araştırmada konunun uzmanlarından görüş aldı. Genel kanı şudur ki; Armağan Çağlayan’ın paylaştığı adisyondaki fiyatlar gayet normal.

A Caglayan Davos Adisyon 01

Aynı paylaşımının altına “Evvelsi gün Ayvalık’ta 2 porsiyon mantıya 300 tl verdim. Ciğerime oturdu valla”, diye yazan Çağlayan’ın paylaşımına yapılan diğer yorumlardan bazıları ise şöyle:

“Sıradan bi lokantada tavuklu pilav 200₺. Etli kuru fasülye 300₺ydi. Et alıp evde yapmak daha uygun. En azından o parayı bir porsiyona değil, bi tencere yemeğe vermiş oluyoruz.”

“Senin gelirin ortalamanin üstünde olduğu halde şikayet ediyorsan normal vatandaş ne yapacak?”

2023'te bilim insanlarının keşfettiği 10 şaşırtıcı bitki ve mantar Foto Galeri: 2023'te bilim insanlarının keşfettiği 10 şaşırtıcı bitki ve mantar

“Bursa'da 425 Lira porsiyonu. Asgari ücrete zam gelir gelmez 100 lira zammı yapıştırdılar. Bu arada 1 tabak İskender'in maliyeti tüm giderler dahil -Malzeme, kira eleman, vergiler, faturalar, peçete, kürdan v.b ...  EN FAZLA 110-120  Liradır.”

“Az önce Ankara'da bir dönercinin önünden geçtim. Döner ayran; 60 TL diye bir branda germişler. Ayran 15Lira olsa, ekmeğe 5 desek; 40Liralık etin detayını kara kara düşünmek şart.”

Kaynak: MEHMET POYRAZ