Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

Vatandaşlar, paralarını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarını araştırıyor. Ancak mevduat faiz oranlarından memnun olmayanlar, paralarını değerlendirmek için alternatif yollar arayışında.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında kredi kartı, ticari kredi ve bireysel kredilerin faiz oranlarında artış yaşandı.

Peki, bu faiz artışı mevduat faiz hesaplarına nasıl yansıdı? Mevduat faiz oranlarında bir artış oldu mu? İşte 100 bin liranın mevduat faizinden 3 aylık getirisi…

BANKALARIN FAİZ HAMLESİ

Son günlerde yüksek kredi faiz oranları nedeniyle kredi satamayan bankalar, mevduat faiz oranlarını düşürmüştü. Ancak Merkez Bankası'nın beşinci kez faiz artışı yapmasının ardından bankalar yeni bir hamle yaptı.

Mevduat faiz oranlarını düşüren bankalar, 3 aylık faiz oranlarında artışa gitti. Ayrıca bankalar, mevduat faiz oranları ile ilgili yeni çalışmalar yapmaya başladı.

Uzmanlar, özellikle mevduat faiz oranlarının yükseltilmesi gerektiğini ve vatandaşların dövize yönelimini engellemenin önemli olduğunu vurguluyor.

MEVDUAT FAİZİ HESAPLAMA

Mevduat faiz oranları aylık olarak yüzde 32 ile yüzde 40 arasında değişiyor ve bu oran bankadan bankaya farklılık gösteriyor. Ancak bankalar, mevduat faiz oranlarında 3 aylık seçeneklere daha yüksek faiz oranları sunuyor. Kur Korumalı Mevduat hesabından çıkanlar için oran daha da yükseliyor.

İşte 100 bin lirası olan bir kişi için 3 aylık getiri tablosu:

  • 100 bin lirayı mevduat hesabından 3 aylık seçen bir vatandaş, yüzde 45 faiz oranı ile 10.655 TL getiri elde edecek.
  • 100 bin lirayı mevduat hesabından aylık seçen bir vatandaş, yüzde 40 faiz oranı ile 3.331,51 TL getiri elde edecek.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)