Selde Hayatını Kaybeden Kadın'ın Kimliği Tespit Edildi

Sel felaketinin yaşandığı Batman’ın Balpınar Mahallesi’nde, evinin önünde sel sularına kapılan 45 yaşındaki Ayşe Güner olduğu öğrenildi. Güner’in cesedi, yaklaşık 2 kilometre ilerideki bir bahçede bulundu. Güner’in cenazesi, otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kayıp Çocuklar Kim ve Nasıl Kayboldular?

Sel'de izine ulaşılamayan 3 çocuğun ise 12 yaşındaki Mehmet Güner, 10 yaşındaki Ali Güner ve 9 yaşındaki Zeynep Güner olduğu öğrenildi. Çocuklar, sel'de sürüklenen bir aracın içindeyken kayboldular.

Türkiye’de en ilginç seçim yarışı bu köyde: Muhtarı Almanya’dakiler belirleyecek! Türkiye’de en ilginç seçim yarışı bu köyde: Muhtarı Almanya’dakiler belirleyecek!

batman sel (2)

Çocukların babası Hakkı Güner, olay anını şöyle anlattı:

“Çocuklarımı alıp evden çıktım. Arabayla giderken sele yakalandık. Sel esnasında araba sürüklendi. Ben camı kırıp dışarı çıktım. Çocuklarımı da çıkarmaya çalıştım ama yetişemedim. Araba sulara gömüldü. Çocuklarımı göremedim. Allah’tan yardım istiyorum.”

Batman Valisi Ekrem Canalp olay yerinde incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Ekrem Canalp, sel bölgesinde incelemelerde bulundu ve basına açıklama yaptı. Vali Canalp, kent genelinde 240 noktada ihbar aldıklarını söyledi. Şu ana kadar 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Canalp, şunları söyledi:

batman sel (1)

"Şu anda maalesef bir vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şu anda çok sayıda hanemizde özellikle bodrum katlarında 240 ihbar aldık, bodrum katlarında su basma ihbarı olarak. Ekiplerimiz olay mahallerinde suları boşaltıyorlar. Burada ise 3 evladımız kayıp, onları arama çalışmaları devam ediyor."

Vali Canalp, kayıp çocukların babası Hakkı Güner’le de görüştü ve başsağlığı diledi. Vali Canalp, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kaynak: (İHA)