Gazze'de İsrail tarafından uygulanan abluka altında, savaşın yarattığı acılar dinmek bilmiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda Gazze'de 1524'ü çocuk olmak üzere 3 bin 785 kişi hayatını kaybetti. Ancak İsrail, binlerce Filistinli'nin hayatını kaybettiği bu savaşa yöneltilen eleştirilere duyarsız kalmaya devam ediyor.

Öte yandan, İsrail'in savaşı sürdürme ve Gazze'ye kara harekatı başlatma olasılığı artarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlunun ABD'de görüntülerinin sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Yair Netanyahu'nun tatildeki keyifli anlarını kendi sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bu fotoğrafta gördüğünüz kişilerden biri Ortadoğu lideri Bibi Netanyahu'nun oğlu Yair. Babası çoluk çocuk demeden insan kıyımı yaparken ve kendi ülkesi savaş halindeyken, Yair Miami'de lüks bir otelde geceliği birkaç bin dolarlık fiyatla keyif yapıyor" dedi.

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, 1991 yılında doğmuş ve bir dönem IDF Sözcüsü Biriminde görev yaptı.

Yair Netanyahu, skandal olaylarla sık sık gündeme gelmiştir. Özellikle Ocak 2018'de, Tel Aviv striptiz kulübüne yaptığı ziyaretin kaydının sızdırılması, büyük bir skandalın patlak vermesine neden olmuştur.

İsrail'in önde gelen televizyon kanallarından Hadashot'ta yayınlanan ses kaydında, Yair Netanyahu ile doğalgaz zengini işadamı Ori Maimon'un oğlu Kobi Maimon arasında, hesabı kimin ödeyeceği konusunda bir tartışma yaşandığı duyulmuştur. Bu olay medyada büyük yankı uyandırmış, Yair Netanyahu'nun arkadaşına hitaben, "Kardeş, sen benim için harcamalısın. Babam senin baban için harika bir anlaşma yaptı, Knesset'te bunun için mücadele etti. Kardeş, babam senin için 20 milyar dolarlık anlaşma ayarladı ve sen benim için 400 şekel (436 Türk lirası) bile ödeyemiyor musun?" dediği söyledi.

TAM BİR İSLAM DÜŞMANI!

Yair Netanyahu aynı zamanda daha önce Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in "İğrenç ve korkunç. Bu bizim kültürümüze ait değil. Uluslarımız bu hayvan zulmünü ve barbarlık gününü yasaklamalı ve yasa dışı ilan etmelidir" şeklindeki İslam karşıtı nefret ve hakaret içerikli tweetini kendi Twitter hesabından paylaşarak destek vermesiyle de gündeme gelmişti.

DSBDV

Yair Netanyahu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle Türk düşmanı ve Kürdistan destekçisi olduğu bilinmektedir. Netanyahu, geçmişte yaptığı bir paylaşımda Türkleri Orta Asya'dan gelerek Hristiyanlara soykırım yapmakla suçlamıştır.

Yair Netanyahu'yu Türk bayrağına hakaret eden ve "F... Turkey" yazılı bir görsel paylaşımı yapması nedeniyle gelen tepkiler sonucunda Instagram hesabını kapatmak zorunda kaldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ