Öyle bir gün gelecek ki, dünyanın bütün elektrikli ve elektronik sistemleri çalışmaz olacak, modern hayat duracaktır. Bunun sebebi güneşteki elektro manyetik kasırgalar olacaktır.

**

Allah`tan yardım isteyen, sabr ederek namaz kılarak salih ameller işleyerek Resulullahın (Salât ve selam olsun ona) yolundan giderek, tevbe ederek, nefsini kınayarak, istediği ilahî yardımı üzerine çekmeye çalışsın.

**

Müslümanlar eğitimde dünya birincisi olsunlar, İngiltere`deki Eton Koleji`nden üstün İslam mektepleri açsınlar dediğim için bana uçuk fikirli deli herif diyen zata: Böyle iyi güzel harika bir isteğimden dolayı bendeniz deli olursam, zat-ı âlinizin ya zır deli, yahut hınzır deli olması gerekmez mi?

**

Arivizm ve arivist nedir? Bu kelimelerin manalarını öğreniniz. İslamî hareketi, İslam davasını, islamî faaliyet ve hizmetleri bu haşarat mıncıkladı ve harbî kâfirlerin veremeyeceği büyük zararlar verdi.

Müslüman parayı sevemez

Müslüman bir gençama parayı çok seviyor, hattâ onun için dini imanı para denilse abartılmış olmaz. Böyle gençleri kesinlikle okutmamak gerekir. Çünkü onlar hayata atılınca arrivist olur, sözde hizmet ederken bir yığın kötülük yapar.

***

İslam para kazanmayı, ticaret yapmayı, sanayii yasak etmez ama para sevgisini yasak eder.

***

Bir Müslüman zengin olabilir ama zenginliği, parayı sevemez.

***

İslam dininde dil ile, vücut ile, can ile yapılan ibadetler olduğu gibi para ve mal ile yapılanlar da vardır. Para kazanan, parasıyla zekât verir, sadaka verir. Hayır hasenat yapar.

Hukuk sistemlerinin en iyisi

İmana İslam`a Kur`an`a Sünnete Şeriata hizmet ettiği için idam edilen o zat için sakın yenildi deme. Onun mağlubiyet gibi görünen hali büyük bir galibiyettir.

**

İnsan ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Cennete mi gidiyor, Cehenneme mi? Önemli olan bu gidiştir.

**

İslam hukuku vardır... Hukuk sistemlerinin en iyisi, mükemmeli odur... Nakle (Vahye) dayandığı için ondan üstünü yoktur... Hem gerçek olarak, hem de gerçeklik olarak ondan üstün hukuk yoktur.

**

Osmanlı hukukunun varlığını kabul edenin İslam hukukunu da kabul etmesi gerekir. Osmanlı hukuku İslam hukukunun bir dalıdır. Dalı kabul edip de ağacın gövdesini inkâr etmek akla ve mantığa aykırı olmaz mı?

Eşek hoşaftan ne anlar?

Adalet varsa hürriyetsiz yaşanabilir... Adaletsiz hürriyetin kıymeti yoktur.
**
Müslüman`a rastgele hürriyet değil, şer`î hürriyet lazımdır.
***
Eşek hoşaftan ne anlar... Hürriyete layık olmayan fertler ve toplumlar o hürriyetten yararlanamaz.
***
Brütüs`e açık mektup: Sezar senin velinimetindir. Bunu unutma...