Saç Diplerine Masaj Yapın

Saç diplerine masaj yapmak, kan dolaşımını artırarak saç köklerini uyarır. Bu da saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç diplerine masaj yaparken, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı veya hint yağı gibi doğal yağlardan da yararlanabilirsiniz. 

Sağlıklı Beslenin, Vitamin Takviyesi Alın

Saçlarınızın hızlı uzaması için, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almanız gerekir. Protein, demir, çinko ve B vitamini içeren gıdalar tüketerek saçınızın uzamasını hızlandırabilirsiniz. Yumurta, balık, badem, ıspanak ve brokoli gibi gıdaları tüketmek saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olacaktır. 

0x0-adeta-rapunzele-donusturen-o-bitki-saclarinizda-ne-kirilma-kalacak-ne-dokulme-1684921325962

"Kahraman bakkal teyze" 22 yıldır marketlere karşı direniyor "Kahraman bakkal teyze" 22 yıldır marketlere karşı direniyor

Doğal Maskeler ve Kürler Uygulayın

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz doğal maskeler ve kürler de uygulayabilirsiniz. Örneğin, saçlarınızın ham maddesi olan keratini güçlendirmek için, bitkisel keratinlerden faydalanabilirsiniz. Ya da saçlarınızı beslemek için, fındık ezmesi, portakal suyu ve süt karışımını saçlarınıza uygulayabilirsiniz. 

Saçlarınızı Doğru Şekilde Yıkayın ve Bakım Yapın

Saçlarınızı doğru şekilde yıkamak ve bakım yapmak da önemlidir. Saçlarınızı çok sık yıkamamalı, saç tipinize uygun şampuan ve besleyici saç kremi kullanmalısınız. Saçlarınızı yıkadıktan sonra, soğuk suyla durulayarak saç derisinin sıkılaşmasını ve saçların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. 

sac-bakimi-9

Saçlarınızı Isıdan ve Kimyasallardan Koruyun

Saçlarınızın hızlı uzamasını engelleyen faktörlerden biri de, saçlarınızı ısıdan ve kimyasallardan korumamaktır. Saçlarınızı şekillendirmek için kullandığınız maşa, düzleştirici, fön gibi ısı veren aletler, saçlarınızın yıpranmasına, kırılmasına ve kurumasına neden olur. Bu nedenle, bu aletleri mümkün olduğunca az kullanmalı, kullanırken de saçlarınızı koruyucu ürünlerle desteklemelisiniz. Aynı şekilde, saçlarınızı boyamak, perma yapmak gibi kimyasal işlemler de saçlarınızın uzamasını yavaşlatır. 

sac-bakimi-3

Saç Uçlarınızı Düzenli Olarak Kestirin

Saçlarınızı uzatmak istiyorsanız, saç uçlarınızı düzenli olarak kestirmeyi ihmal etmemelisiniz. Saç uçlarında oluşan kırıklar, saçlarınızın sağlıksız görünmesine ve daha yavaş uzamasına neden olur. Bu nedenle, saç uçlarınızı 2-3 ayda bir kestirerek, saçlarınızın daha sağlıklı ve hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz.

sac-dokulmemesi-icin-oneriler-2

Kaynak: HABER MERKEZİ