CANAN KARATAY'IN GENÇLİK SIRRI: KİVİ

Sağlıklı bir hayat sürmek ve genç kalmak, birçok kişinin hedefidir. 

Prof. Dr. Canan Karatay, gençlik sırrını açıkladı. Karatay'a göre, kivi vücuttaki yaşlanma sürecini yavaşlatıyor ve cildi gençleştiriyor.

Kivi, C vitamini bakımından zengin bir meyve olup limondan daha fazla C vitamini içermektedir. Özellikle kış aylarında tüketilen kivi, gençlik için birçok fayda sağlar. Profesör Canan Karatay'ın vurguladığı üzere, her akşam en az bir adet kivi tüketmek, cildin gençleşmesine ve hücrelerin yenilenmesine katkı sağlıyor.

Yeşil dış kabuğu ve siyah çekirdekleriyle tanınan kivi, kendine özgü ekşi ve tatlı bir lezzete sahiptir. 

Canan Karatay'ın gençlik sırrını paylaştığı bu kış meyvesi, sadece lezzetiyle değil, içeriğindeki vitaminlerle de dikkat çekiyor.

Kivi tüketmek, vücuda gerekli olan besin öğelerini sağlamanın yanı sıra hücrelerin genç kalmasına ve cildin parlak gözükmesine katkı sağlıyor.

Kısacası, genç kalmanın sırrı düzenli kivi tüketmekten geçiyor. Bu sağlıklı meyveyi genç ve enerjik kalmak için kış boyu soframızdan eksik etmemeliyiz.

1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı! 1 bardak limonlu suyun faydalarını Canan Karatay tane tane anlattı!

642067

Canan Karatay uyardı: Bu besini evinize sokmayın! Yavaş yavaş öldürüyor! Canan Karatay uyardı: Bu besini evinize sokmayın! Yavaş yavaş öldürüyor!

Canan Karatay "süper besin" dedi! 1 haftada 7 kilo verdiriyor! Ama günde 10 tane yemelisiniz Canan Karatay "süper besin" dedi! 1 haftada 7 kilo verdiriyor! Ama günde 10 tane yemelisiniz

KİVİ: SAĞLIĞINIZA BİR DOKUNUŞ!

Canan Karatay, gençlik ve sağlık sırlarını paylaşırken kivi meyvesine ayrı bir parantez açıyor. 

Kivinin birçok sağlık yararı bulunuyor; cilt sağlığını destekleme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve antioksidanlarla dolu olma bu özellikler meyveyi benzersiz kılıyor.

Antioksidanlarla dolu kivi, vücudu serbest radikallere karşı korur ve hücreleri güçlendirir. Lif açısından zengin olması sindirim sistemini desteklerken, metabolizmayı hızlandırır.

Kivi, saçları güçlendirir ve cildi gençleştirme özellikleriyle yaşlanma karşıtı bir etki sunar. Ayrıca kilo vermeyi destekleyerek diyet dönemlerinde tercih edilebilir.

Astım ataklarını rahatlatma ve gribal enfeksiyonlara iyi gelme özellikleriyle kivi, solunum sistemini destekler.

Canan Karatay'ın önerdiği kivi, sağlık için kış aylarında sofralarımızda mutlaka yer almalıdır. 

Unutulmamalıdır ki sağlıklı yaşam için doğal ve besleyici gıdaları düzenli olarak tüketmek önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ