Dream Games’in küçük ekibi tarafından geliştirilen Royal Match, 2021 yılında dijital oyun tutkunlarının beğenisine sunuldu. Oyun, iki yıl içinde Candy Crush’ın yerini almayı başardı. Candy Crush, 2012’den beri oyun tarihinin en başarılı prodüksiyonu olarak biliniyordu. Oyun, 127 ay boyunca en çok ciro yapan oyunlar listesinin ilk sırasında yer aldı. Candy Crush’ın bugüne kadar 20 milyar doların üzerinde ciro yaptığı tahmin ediliyor. Microsoft, oyunun yaratıcısı Activision Blizzard’ı 75 milyar dolara satın aldı.

ROYAL MATCH, 55 MİLYON AKTİF KULLANICIYA SAHİP

Dream Games’in kurucu ve CEO’su Soner Aydemir, Royal Match’in liderliği ele geçirdiğini açıkladı. Oyunun yıllık brüt satış hasılatı 2 milyar doları yakaladı. Bir puzzle oyunu olan Royal Match’in kullanıcıları, yüzde 90 oranında oyunun yeni seviyelerine devam ediyor. Oyunun 55 milyon aktif kullanıcısı var. Royal Match, Temmuz 2023’ten bu yana 160 milyon kullanıcısı olan Candy Crush’tan daha fazla gelir elde ediyor. Dream Games, Royal Match’in devamı olan Royal Kingdom ile liderliğini sürdürmeyi planlıyor.

DREAM GAMES, PİXAR’IN KURUCULARINDAN DANIŞMAN ALDI

Dream Games, 2019 yılında Peak Games’i Zynga’ya sattıktan sonra kuruldu. Şirket, ünlü dijital animasyon şirketi Pixar’ın kurucularından Ed Catmull’u stratejik danışman olarak kadrosuna kattı. Catmull, Royal Match’in görüntü kalitesine hayran kaldığını söyledi. Catmull, oyunun 5.000 seviyesini geçti.

DREAM GAMES, FİLM TUTKUNU BİR EKİP

Dream Games’in 200 kişilik ekibi, İstanbul’daki merkezinde çalışıyor. Merkezde 35 koltuklu bir sinema salonu bulunuyor. CEO Soner Aydemir, ekibin düzenli olarak film izlediğini ve film analizi yaptığını söyledi. Aydemir, ayrıca piyasada tutunamayan oyunları oynayıp, neden başarısız olduklarını anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ