Sekmen, CHP'nin miting alanını dolduramayacağını anladığından dolayı 'Miting yapmamıza izin verilmiyor' şeklinde yanıltıcı bir imaj oluşturduğunu belirtti.

Sekmen, miting alanının müsait olduğunu ve isteyen herhangi bir parti tarafından izin alınarak miting yapabileceğini söyledi. CHP'nin konuyu sabote ettiğini iddia etti.

Sekmen, CHP Erzurum İl Başkanlığı tarafından yayımlanan yanıltıcı bilgilerin olduğunu ifade ederek, 4 Mayıs'tan itibaren gösteri ve miting gibi faaliyetlerin izinlerinin ve yetkilerinin İl Seçim Kurullarına geçtiğini söyledi.

Miting ve gösteri yapmak isteyenlerin, İl Seçim Kuruluna başvurması gerektiğini ve alanların söz konusu kararla ilgililere tahsis edileceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da saat 18.00'de yapacağı miting öncesi, meydan belediye otobüsleriyle kapatıldı.

Bunun üzerine İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Erzurumluları saat 18.00'de Havuzbaşı Kent Meydanı'na beklediğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i de nezaketsizlikle suçladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde olaylar çıktı.

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda halk buluşmasına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu meydanın arka tarafında toplanan grubun taşlı saldırısına uğradı. Otobüs üzerinden vatandaşlara bir süre hitap eden İmamoğlu, konuşmasını yarıda keserek aşağı indi.

Bu sırada polis saldırgan gruba müdahale etti.
MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, toplanan kalabalığa hitap ederek tepkinin sandıkta olacağını söyledi.

Editör: Alp Kılıç