Kongrede, CHP'nin İstanbul İl Başkan adaylarından Cemal Canpolat, yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Canpolat, İmamoğlu'nun delege oyları için onları işe aldığını iddia etti ve bu sözler salonda gerilime neden oldu.

İmamoğlu'nun Tepkisi 'Rezil olduk millete!'

İmamoğlu, Canpolat'ın eleştirilerine tepki göstererek, "Bu denir mi ya? Allah'ım şov gibiydi ya. Ayıptır ya, rezil olduk millete. Türkiye izliyor bizi." şeklinde konuştu.

İçsel çekişmeler kongreyi gölgeledi

Kongrede yaşanan bu gerilim, CHP'nin içsel çekişmelerini bir kez daha gündeme getirdi. Parti içindeki değişimciler ve genel merkez yanlıları arasındaki çatışma, kongrelerde de kendisini gösteriyor.

Kadroların liyakatten uzak olması eleştirisi

Ayrıca, Cemal Canpolat'ın İmamoğlu'nu eleştirdiği konuşmasında, belediyede kadroların liyakatten uzak oluşturulduğu eleştirisi de dikkat çekti. Canpolat, CHP üyelerinin başka partiler üzerinden belediyeye işe alındığını öne sürdü.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

CHP'nin geleceği ne olacak?

Bu gelişmeler, CHP'nin önümüzdeki dönemde nasıl bir iç dinamikle yoluna devam edeceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Parti içindeki bu tür gerginlikler, seçmen nezdinde nasıl yorumlanacak ve CHP'nin oy potansiyeline etkisi nasıl olacak, yakından takip edilecek.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)