İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Erdoğan, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını kullanarak bölgedeki operasyonlarına devam ettiğini ancak bazı müttefik ülkelerle yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Erdoğan, SİHA operasyonlarında sivil kayıpların önlenmesi için büyük çaba harcadıklarını ve diğer ülkelerden de aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti.

Vakti geldiğinde gereği yapılacak

Ancak, son SİHA olayında yaşanan tatsız hadisenin üzücü olduğunu belirten Erdoğan, milli hafızaya bu olayın kaydedildiğini ve gerektiği zaman gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Uzak durun diye uyardık

Her operasyonumuzda olduğu gibi, son harekatta da en büyük sorunu, DEAŞ bahanesiyle terör örgütüne destek veren müttefikimizle yaşadık. Bilindiği gibi yıllardır bölgedeki terör örgütleriyle yakın ilişki içinde olan diğer güçlere bir çağrı yapıyoruz: Bu ülkelerden yapacağımız harekatlarda zarar görmemeleri için, bölgedeki askeri ve istihbari unsurlarını teröristlerden uzak tutmalarını istiyoruz. Son harekattan önce de hem dışişleri hem de milli savunma bakanlıklarımız hem de MİT başkanlığımız seviyesinde aynı ikazlarda bulunduk. Adeta ak sütün içindeki ak kılı ayırt etme hassasiyeti içinde teröristler dışında kimseye zarar vermeden bu operasyonu yürüttük.

Gereği muhakkak yapılacak

Buna rağmen, tatsız ve muhataplarımızın ifadesiyle üzüntü verici bir hadisenin yaşanmasını engelleyemedik. Hiç şüphe yok ki bu olay milli hafızamıza kaydedilmiştir ve vakti saati geldiğinde gereği muhakkak yapılacaktır.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)