İş yeri sahibi Kamil Elmalı, çocukluk yıllarından beri gözlemlediği piranayı 2020 yılında sahiplenmiş ve özel bir akvaryumda beslemeye başlamıştı.

Dadaş Pirana'nın 36. yaşına girmesi sebebiyle özel bir kutlama organize eden Kamil Elmalı, iş yerinde yaş pastası ve cağ kebaplı bir kutlama düzenledi. Doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Elmalı, dev piranaya da cağ kebabı ikram etti. Kutlama, müşterilerin de ilgisini çekerek bol bol fotoğraf çekmelerine neden oldu.

Elmalı, uzun yıllar akvaryumculuk yapan bir tanıdığının 1987 yılında piranayı beslemeye başladığını anlatırken, 2020'de kendisinin bu balığı sahiplendiğini belirtti. 'Dadaş Sineması' olarak bilinen bir yerde bulunan Yaşar Akvaryum'da yıllar önce beslenmeye başlanan bu piranayı, şimdi kendisi büyük bir ilgiyle besliyor. Doğum günü kutlamalarını yıllar boyunca sürdürmeyi planlayan Elmalı, piranaya dana yüreği, ciğer, et ve balık gibi özel yemler verdiğini ve müşterilerin ilgisini çektiğini ifade etti.

Elmalı, "Bu balığı ben çocukluğumdan beri görüyordum. Erzurum'da Dadaş Sineması dediğimiz bir yer vardı. Orada Yaşar Akvaryum'da Yaşar amcamız besliyordu. Oğlu doğduğunda bu balığı da akvaryuma atmış. Oğlu şu anda 35- 36 yaşına giriyor. Onun için bugün doğum gününü kutlayalım dedik. Yıllar sonra nasip oldu bize getirdiler balığı, 3 yıldır da bizimle beraber. Bugün de 36'ncı yaş gününü kutluyoruz. İnşallah daha uzun ömürlü olur. Yemleri var, dana yüreği veriyoruz. Ciğer, et, balık veriyoruz. Kendinin özel yemekleri var. Gelen müşteriler ilk önce balıkla ilgileniyor sonra ürünlere bakmaya başlıyorlar. Memnunuz, gelen çocukların ilgisini çekiyor, güzel bir şey. Ömrü yettiğince her yıl doğum günü yapacağız. Bugün cağ kebap yedi, arada veriyorum seviyor. Bugün de denedik yine doğum günü hediyesi olsun" diye konuştu.

Bu özel doğum günü kutlaması, iş yerine gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve Dadaş Pirana'nın hikayesi ve yaşamı, çocukların da dikkatini çekerek keyifli anlar yaşatıyor. Kamil Elmalı, piranayı uzun yıllar boyunca sevgi ve özenle beslemeye devam etmeyi ve onunla birlikte keyifli anılar biriktirmeyi planlıyor.

(DHA)

dadas-pirana-ya-36-nci-yas-gununde

dadas pirhana (5)

dadas pirhana (4)

dadas pirhana (3)

dadas pirhana (2)

dadas pirhana (1)

Editör: Alp Kılıç