2024’ün Ocak ayında Michigan'ın Aşağı Yarımadası'nda yasal bir çakal avı sırasında gri bir kurdu öldüren bir avcı, hayvanı büyük bir çakal sandığını söyledi.

Eyalet yetkilileri, genetik testlerin, Michigan'ın Calhoun kasabasındaki yasal çakal avında öldürülen bir hayvanın aslında bir gri kurt olduğunu söyledi. Ancak uzmanlar hayvanın oraya nasıl ulaştığını bilmiyor.

Calhoun kasabası, Michigan'ın Aşağı Yarımadası'nın güney yarısında yer alır ve burada bir yüzyıldan fazla bir süredir hiçbir gri kurt (Canis lupus) görülmemiştir. Yaklaşık 630 gri kurttan oluşan bir popülasyon, eyaletin 250 mil (400 kilometre) uzaklıktaki Yukarı Yarımadası'nda yaşamaktadır ve bazı kurtlar, Calhoun kasabasından yaklaşık 130 mil (200 km) uzaklıktaki Aşağı Yarımada'nın kuzey yarısında zaman zaman görülmüştür.

Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Eyaletin Doğal Kaynaklar Departmanında (DNR) biyolog ve büyük etobur uzmanı Brian Roell, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Nadir de olsa, son yıllarda Michigan'ın Aşağı Yarımadası'nda kurt belirtileri de dahil olmak üzere, büyük mesafeler kat eden kurt örnekleri belgelendi.”

Kuzey Aşağı Yarımada'da bildirilen en son gri kurt gözlemi, kartal araştırması sırasında, merkezi Calhoun kasabasının 220 mil (350 km) kuzeyinde bulunan Odawa Kızılderililerinin Little Traverse Bay Bands'ından biyologların, takip kamerasında bir kurt tespit ettiği 2014 yılında gerçekleşti.

Live Science'ın konuyla ilgili haberine göre, güneyde gri kurtların varlığı oldukça sıra dışı bir durum ve DNR tarafından hayvanın oraya nasıl ve neden geldiği araştırılıyor.

Muhabir: MEHMET POYRAZ