Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Çiftin ne kadar ceza alacağı merak konusuyken, eski avukatları Çağdaş Çelik’ten açıklama geldi.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 163055

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

Dilan ve Engin Polat çifti, kısa süre içerisinde yaşadıkları inanılmaz yükselişle MASAK’ın radarına takılmıştı. Çiftin avukatları Ahmet Gün ve Haydar Enes Çetinkaya da gözaltına alınmış, Ahmet Gün tutuklanmış; Enes Çetinkaya ise serbest bırakılmıştı.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 163036

Çiftin bir diğer avukatı Çağdaş Çelik ise çiftin kara para aklama iddialarıyla tutuklanmalarının ardından dosyadan çekildiğini açıklamıştı.

Çağdaş Çelik’ten dikkat çeken açıklamalar

Tele1’den Burçin Atılgan’a konuşan Avukat Çağdaş Çelik, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 163050

Çağdaş Çelik, iddianamenin hazırlanmasının en az 6 ayı bulacağını, hatta daha fazla süreceğini düşündüğünü söyledi. Bu süreci muhtemelen tutuklu geçireceklerini belirten Çelik, iddianameden sonra ilk celseye hemen hemen 7-8 ayları olduğunu ifade etti.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 163028

Çelik, Polat çiftinin suçlu bulunmaları halinde çok yüksek cezalar alabileceklerini de dile getirdi. Kara para aklama, örgüt kurma ve vergi kaçırma suçlarının 6 ile 30 yıl arasında değişen cezaları olduğunu hatırlatan Çelik, zincirleme olarak işlendiği kanıtlanırsa bu cezaların daha da artabileceğini vurguladı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)