Bazı aileler bebeklerini yasadışı yollarla satmaya çalışıyor. Bu endişe verici durum, organ ticaretinin yanı sıra artık bebeği para karşılığında satmaya yönelik bir trendin işareti gibi duruyor.

Özellikle "evlatlık bebek" siteleri üzerinden gayrimeşru ilişkiler sonucu doğan bebeklerin satışı, maddi sıkıntı içindeki ailelerin tercihi haline gelmiş durumda. Bu vahim tablo, Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez’in yaptığı bir araştırmayla da teyit ediliyor. Kırıkkale'de bir anne, 55 günlük kız bebeğini otomobil gibi internet üzerinde ilana koyarak 100 bin TL karşılığında satmaya çalıştı. Açıklama notunda, hamilelik ve doğum sürecinde yaşadığı maddi zorluklara dikkat çekerek bebeğini satma sebebini açıkladı.

Benzer şekilde, Antalya'da 23 yaşındaki bir anne, doğumuna 30 gün kalan kız bebeğini 110 bin TL'ye internet üzerinden satışa çıkardı. İlanında, bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğraflarını da paylaşan kadın, "Acilen bebeğimi vermek istiyorum" ifadesini kullandı ve doğum masraflarının alıcı tarafından karşılanması gerektiğini belirtti.

Bu acı verici durumda, bazı ailelerin ise para karşılığında bebek satmanın vicdansızlık olduğunu belirterek bedelsiz bebeği sahiplenmeye hazır olduklarını ifade etmeleri dikkat çekiyor.

İnternet üzerinden bebek alanlarla da görüşülerek ödedikleri miktarlar ortaya çıkarıldı. İzmir'de bir aile, üniversite öğrencisinden 45 bin TL karşılığında bebeği aldığını söylerken, başka bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek bebeği kendileri doğmuş gibi hastaneye kaydettirdiklerini itiraf etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ