SpaceVIP, lüks uzay turizmi şirketlerinden biri olarak, Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk ile işbirliği yaparak uzayda benzersiz bir yemek deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Sadece altı kişinin katılabileceği bu özel yemeğin kişi başına maliyeti 16 milyon lira olacak.

Bu özel deneyim için bilet başına 495 bin dolar ödenmesi gerekecek, ki bu da yaklaşık 16 milyon lira yapıyor. Altı kişilik seçkin bir grup, dünya atmosferinin sınırına altı saatlik bir yolculuğa çıkacak.

2200929

Elde edilen tüm gelirler, bilim ve teknolojide cinsiyet eşitliğini teşvik eden Uzay Ödülü Vakfı'na bağışlanacak.

TRT Haber’in aktardığına göre, SpaceVIP'in kurucusu Roman Chiporukha, bu turistik uzay yemeğinin, uzay yolculuğunun gücünü kullanarak uzay okuryazarlığını teşvik etmek için önde gelen sanatçılarla düzenlenen bir dizi keşif gezisinin ilk adımı olduğunu belirtti.

Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 2025'in sonlarında başlayacak olan bu yolculukta, dünyanın ilk karbon nötr uzay gemisi olan Space Perspective'in Uzay Gemisi "Neptün"de misafirlere akşam yemeği sunacak.

Uzay gemisi "Neptün", bir roket değil, yavaşça hareket ettirilen basınçlı bir kapsül olan SpaceBalloon tarafından taşınacak.

1270171 728664023

Yolcular, uzay aracında Wi-Fi erişimine sahip olacak ve deneyimlerini canlı olarak yayınlayabilecekler. Ayrıca, uçuşları sırasında Dünya'daki arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurabilecekler.

Yolcular aynı zamanda güneşin doğuşunu da izleme fırsatına sahip olacaklar.

Şef Rasmus, menüyü uzay araştırmalarının insanlık tarihindeki rolünden ve toplum üzerindeki etkisinden ilham alarak hazırlayacak. Menü detayları henüz tamamlanmamış olup, yemekler gezi planının son aşamasında açıklanacak.

D Rasmus Munk 2023 07 24 16 18 05

Kopenhag merkezli restoranı Alchemist, 2020'den bu yana iki Michelin yıldızı almış ve aynı zamanda "Dünyanın En İyi 50 Restoranı" listesinde 5. sırada yer almaktadır.

SpaceVIP'in Michelin yıldızlı şefi Rasmus Munk uzayda yemek yapacak Makale: SpaceVIP'in Michelin yıldızlı şefi Rasmus Munk uzayda yemek yapacak

Muhabir: NURCAN GÖKÇE