Balıkesir Ayvalık'ın Sahilkent Mahallesi, Engürü Sitesi'nde Argiope Lobata örümceği görüldü. Örümceği fark eden İstanbul Üniversitesi Veteriner Sağlık bölümü son sınıf öğrencisi Zeynep Diker hemen cep telefonuyla fotoğraflarını çekti.

Çektiği fotograflarda, örümceğin bir eşek arısını kıskacının arasına aldığı ve zehriyle öldürdüğü gözlendi.
Üniversite öğrencisi Diker, görüntüleri üniversitedeki öğretmenlerine gönderip bilgi aldı.

Öğretmenlerinden aldığı bilgilerin yanı sıra internet üzerinden de örümceğin fotoğrafı üzerinden eşleştirme yapan Zeynep Diker, canlının oldukça zehirli olduğunu öğrendi. 

Sabah'ın haberine göre, genç kadın örümceğin eşinin de yakınlarda olabileceğini ve hatta yavrularının da çevrede bulunabileceğini söyledi. Bu yüzden de Engürü Sitesi sakinleriyle, siteye gelip-giden misafirlerin bu örümceğe karşı son derece dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Taşıdığı zehir bir insanı öldürebilir

Farklı desenleri ile oldukça ilgi çekici olan "argiope lobata" türü örümceğin oldukça zehirli olduğu; örümceğin taşıdığı zehirin, insan vücudundaki sinir hücrelerini öldüren ve insanın hayatını kaybetmesine neden olurken, ölümcül zehrin tıp dünyasında ise 'nörodejeneratif' hastalığının tedavisinde kullanıldığı da öğrenildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Zümrüt Çalış