Geçtiğimiz ocak ayında elektrikli otomobil şarj istasyonlarına yapılan yeni yıl zammının ardından, ZES bugün kullanıcılara gönderdiği mesajda, 25 Nisan 2024 itibariyle ikinci bir zam yapılacağını duyurdu. Peki fiyatlar ne kadar olacak?

shiftdelete.net'in haberine göre; Türkiye'de döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve artan enflasyon, birkaç yıldır teknolojik ürünlerden dış hizmetlere kadar pek çok şeyde zam dalgasına neden oldu. Bu süreç, halen devam ediyor ve tüketicilerin satın alma gücünü etkiliyor.

Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor

ZES ve birçok diğer şirket, 2024'ün başlamasıyla birlikte elektrikli otomobil şarj istasyonlarının kullanım ücretlerine zam yaptı. Şimdi ise, yılın ilk çeyreğinden sonra ikinci bir zam yapılacağı duyuruldu

ZES tarafından yapılan duyuruya göre, elektrikli otomobil şarj istasyonları için yaklaşık %8-9 arasında bir fiyat artışı yaşanacağı belirtildi. Bu zam, 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Diğer hizmet sağlayıcı şirketlerin de fiyatlarında bir artış yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmamış durumda.

Aşağıdaki tabloda da görebileceğiniz gibi AC Tip 2 soketler üzerinden yapılan şarj ücretinde bir zam yapılmayacak. Ancak DC 60 kW şarj ücreti 8 TL’den 8,49 TL’ye yükseliyor. Benzer şekilde, DC 60 kW üstü şarj ücreti de 8,75 TL’den 9,99 TL’ye çıkıyor. Son olarak CHAdeMO soketler ile yapılan şarjlar da 8,75 TL’den 9,99 TL’ye yükseliyor.

Oto Şarj Birim Fiyat

Kaynak: HABER MERKEZİ