Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor Elektrikli Range Rover görücüye çıkmaya hazırlanıyor

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla, gaz pedalındaki ölümcül olabilecek bir arıza nedeniyle 4 bin Cybertruck'ı geri çağırdı. Bu geri çağırma, Tesla'nın 2023'te piyasaya sürdüğü elektrikli kamyonet modeli Cybertruck'ı kapsıyor.

Hangi Cybertruck'lar Etkilendi?

Geri çağırma kapsamında, 13 Kasım 2023 ile 4 Nisan 2024 tarihleri arasında üretilen tüm Cybertruck'lar yer alıyor. Bu tarihler arasında tahmini olarak 3 bin 878 araç üretildiği ve bu araçların tamamının kusurlu olduğu açıklandı.

Sorun Ne?

NHTSA raporuna göre, Cybertruck'larda gaz pedalına güç uygulandığında, pedal yerinden çıkabilir veya üstüne gelen iç döşemeye sıkışabilir. Bu durum, sürücünün kontrolünü kaybetmesine ve kazaya neden olabilir.

Tesla, geri çağırdığı Cybertruck'lardaki gaz pedalı sistemini ücretsiz olarak onaracak veya değiştirecek. Teslimat merkezlerinde henüz satılmamış olan Cybertruck'lar da tamir edilecek ya da parçaları değiştirilecek.

Tesla'nın yaptığı duyuruya göre ise bu ölümcül hatayla ilgili herhangi bir kaza, yaralanma veya ölüm bildirilmedi.

Elon Musk Ne Dedi?

Şirketin CEO'su Elon Musk sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada "Çok dikkatli davranıyoruz" ifadelerini kullandı. Musk, geri çağırmanın tedbir amaçlı olduğunu ve herhangi bir kaza veya yaralanma riskinin olmadığını belirtti.

İlk Cybertruck'lar bir dizi gecikmenin ardından Kasım 2023'te müşterilere teslim edilmişti. Elektrikli kamyonetin arkadan itişli modelinin fiyatı 60 bin 990 dolar ediyor.

Cybertruck'ta Daha Önce de Sorunlar Yaşanmış mıydı?

Evet, Cybertruck'ta daha önce de bazı sorunlar yaşanmıştı. 2023'te bir Cybertruck prototipi, bir cam fabrikasının camdan yapılmış duvarına çarpmıştı. Bu olay, Cybertruck'ın camlarının ne kadar dayanıklı olduğu konusunda endişelere yol açmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ