İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım İlber Ortaylı'dan Ayasofya yorumu: Namaz kılmak için gudubet bir bina Ayasofya'da tuvaletler yapalım

Son haftalarda Türkiye'nin gündeminde yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) konusu, emekliler için getireceği yeniliklerle merak konusu haline geldi.

TES ile çalışanlar, emeklilik dönemlerinde ikinci bir emeklilik geliri elde edebilmek için ikinci basamak emeklilik sistemine geçebileceklerdir. Bu sayede, emekli olduklarında çalışanlar, hem sosyal güvenlik sisteminden hem de tamamlayıcı emeklilik sisteminden emeklilik maaşı alabilecekler.

Ancak SGK uzmanı Ali Tezel, "Emeklilikte çifte maaş düzenlemesi, emekli maaşlarının düşmesine işaret ediyor olabilir mi?" sorusuyla dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının ardından yeni bir düzenleme gündeme geldi. SGK Uzmanı Ali Tezel, bu düzenleme kapsamında emeklilik yaşının kademe ile 65'e çıkarılacağını ifade etti. Tezel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Beş yıllık plan ile 9 Eylül 1999'dan itibaren işe girenler için emeklilik kademeli olarak 65 veya 70 yaşına çıkarılacak, aylık bağlama oranları da %25'e kadar düşürülecek" şeklinde bilgi verdi.

SGK Uzmanı Ali Tezel'in iddiasına göre, emekli aylığı bağlama oranlarının yüzde 25'e kadar düşürülebilir. Tezel, "Şu anda aylık bağlama oranı yüzde 28, bunu da yüzde 25'e düşürecekler. Yani daha düşük emekli maaşı ödenecek" şeklinde ifadelerde bulundu.

ali tezel

Kaynak: HABER MERKEZİ