Antalya'da, 19 ülkeden katılımcının yer aldığı Uluslararası Jandarmalar ve Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Birliği (FIEP) Zirvesi kapsamında, Türk savunma sanayisi tarafından üretilen çeşitli ebatlardaki silah ve ekipman açılan sergide tanıtıldı.

Zirve çerçevesinde, 21 firmanın katılımıyla sergi düzenlendi. Sergiyi gezen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, sahip oldukları silah ve ekipmanların büyük bir bölümünün yerli üretim olduğuna işaret ederek "Sergide görmüş olduğunuz tüm araç, gereç ve malzemeler dünyadaki emsalleriyle boş ölçüşecek nitelikte, hatta çoğu malzemelerimiz emsallerini geçmiş durumda' dedi.

Olay yeri incelemede en son teknoloji ürünlerinden, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasında kullanıldığı belirtilen çok dalga boylu ışık kaynağı cihazı da sergilenen malzemeler arasında yer aldı.

Sergide Türk yapımı MPT-76 piyade tüfeği, Bora-12 keskin nişancı tüfeği, 40 kişilik otobüste kişilerin kimlik bilgilerini 3 dakikada taramaya yarayan "Takbul" gözlükleri, Afrin operasyonunda kullanılan el yapımı patlayıcılara yönelik sinyal karıştırıcı malzemeler de katılımcıların ilgi gösterdiği ürünler arasında yer aldı.