Erzurum'da, psikolojik tedavi görmekte olduğu öğrenilen 23 yıllık coğrafya öğretmeni Zülküf Böçkün (46), kıskançlık sebebiyle tartıştığı hemşire eşi Kadriye Böçkün (44) ile kendisini engellemeye çalışan kızı Asude Helen Böçkün’ü (20) bıçak darbeleriyle öldürdü. Olayın ardından kaçan zanlı Böçkün, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kağıthane'de sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı Kağıthane'de sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk yaralandı

Erzurum'un Palandöken ilçesi Yunusemre Mahallesi Sancak Sitesi'nde saat 00.20 civarında yaşanan olayda, Zülküf Böçkün'ün ziyaretine gelen babası ve kız kardeşleri yatmak üzere odalarına gittikten sonra kendi yatak odasında, hemşire eşi Kadriye Böçkün ile aldattığından şüphelendiği bir tartışma başladı.

Gürültü üzerine çiftin 4 çocuğundan üçüncüsü olan Asude Helen Böçkün de tartışmaya dahil oldu. Zülküf Böçkün, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi ve kızına saldırdı. Anne ile kızının yardım çığlıkları üzerine, evde misafir olarak bulunan Zülküf Böçkün'ün kız kardeşleri olaya müdahale etmek için odaya koştu.

Tekrar mutfaktan bıçak alıp saldırdı

Müdahale eden kız kardeşleri zorlukla Zülküf Böçkün’ün elinden bıçağı almayı başardı. Ancak, tekrar mutfağa koşan öfkeli koca, bir başka bıçakla eşi ve kızına saldırmaya devam etti.

Talihsiz anne ile kızı kanlar içerisinde yere yığılırken, Zülküf Böçkün kaçarak uzaklaştı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi, komşuların ihbarı üzerine sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde anne Kadriye Böçkün’ün 16 bıçak darbesi, kızı Asude Helen Böçkün’ün ise 12 bıçak darbesiyle hayatını kaybettiği belirlendi.

Otomobille kaçarken yakalandı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, çalışmalarını başlatarak Zülküf Böçkün’ü kendi kullandığı 25 ACH 134 plakalı otomobil ile Çat ilçesi girişinde yakaladı. Zülküf Böçkün, Erzurum Şehir Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu arada, anne Kadriye Böçkün ve kızı Asude Helen Böçkün’ün cansız bedenleri, Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

23 yıllık coğrafya öğretmeni Zülküf Böçkün'ün, eşini ve kızını öldürdüğü vahim olayın ardından, Palandöken ilçesinde bulunan bir lisede görev yaptığı ve psikiyatri tedavisi için Erzurum Şehir Hastanesi'ne gidip geldiği belirlendi. 

Kaynak: DHA