Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını ve seçime tek başına gireceklerini duyurdu. YSK'ya gelerek cumhurbaşkanı adayı olabilmek için başvuru yapan Erbakan, “Cumhur İttifakı'na neden katılmadınız?” şeklindeki soruya, “Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler” yanıtını verdi.

ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Erbakan 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde cumhurbaşkanı adayı olabilmek için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gelerek başvurda bulundu.

HİÇBİR İTTİFAKTA YER ALMAYACAKLAR

Hiçbir ittifakta yer almadan seçime gideceklerini tekrarlayan Erbakan, “14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimde Yenide Refah Partimizin cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kuruluna başvurumu yaptım. İnşallah ülkemiz için, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İKİNCİ TUR İÇİN TEMKİNLİ KONUŞTU

Geçmişte yaptığı bir açıklamada seçim ikinci tura kalırsa Tayyip Beyi destekleriz diyen ve partililerinden tepki alan Erbakan bu kez temkinli konuştu. Erbakan, “Eğer ikinci tura kalırsa konuşulacak konular. Yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare ederek adım atarız” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI’NA NEDEN KATILMADINIZ?”

Erbakan, “Cumhur İttifakına neden katılmadınız?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Zamanı geldiğinde teferruatlı şekilde açıklarız. Şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldık. Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. İnşallah hayırlı olur.

Editör: Ali Aydın