İddianamede, Altaylı’nın Din İşleri Yüksek Kurulu’nun verdiği fetva ve görüşle ilgili paylaşımında kullandığı üslubun ve ifadelerin, “sövme” niteliği taşıdığı belirtildi.

Altaylı'nın savunması

Altaylı’nın savunmasında, eylemin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti. İddianamede, Altaylı’nın olay tarihinde ulusal çapta haber yapan televizyon ve gazetede yayınlar yapan tanınmış bir basın mensubu olarak, kamusal ilgi ve menfaat olan konularda yayın yapma haber verme, eleştiride bulunma, tepki sunma, komuyu bilgilendirme ve gerçeğe uygun yayınlar yapma gibi görevleri olduğunu kaydedildi.

"Şeref, onur ve saygınlıklarını rencide"

İddianamede, Altaylı’nın açıklamasının eleştiri olmaktan çok konunun muhatabı olan taraflarayönelik açık olarak hakaret suçunu oluşturduğu ifade edildi. İddianameye göre, "Somut olayda tanınmış bir gazeteci, basın mensubu ve yazar olarak sanığın Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği fetva ve görüş ile ilgili eleştirme ve tepki göstermesinde basın hürriyeti anlamında kamusal ilgi ve menfaat bulunduğu kabul edilse de, yapılan paylaşımın basının mesleki ve evrensel ilke, kural, değer ve standartlarına uygun olduğundan bahsedilemeyeceği, kullanılan üslup ve ifadelerin doğrudan doğruya mağdurlara sövme niteliğinde olduğu, mağdurların şeref, onur ve saygınlıklarını rencide edebilecek nitelikte olduğu anlaşılmaktadır." denildi.

Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış' Tokat'taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde '1313' yazıyor 'Girilmesin diye kapatılmış'

Ankara 61. Asliye Ceza Mahkemesince kabul gören iddianamede, Altaylı’nın “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fatih Altaylı'nın o sözleri

Altaylı'nın "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin porno sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin" şeklindeki paylaşımı sonrası soruşturma başlatıldı.

Kaynak: (İHA)