Yapay zeka aracı NotebookLM, kullanıcıların uzun metinlerden özet çıkarmalarını ve bilgi edinmelerini sağlıyor. Fakat buradaki dikkat çekici nokta, bu özelliğin kullanıcının belirlediği kaynaklardan yararlanması.

Kullanıcı Dostu ve Esnek

Google Drive, PDF dosyaları veya kopyalanan metinler gibi çeşitli kaynaklardan bilgi çekme esnekliği sunan araç, öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlıyor.

F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı F-16 ÖZGÜR Platformu Milli AESA radarı ile ilk uçuşunu yaptı

google-hesaplari-silecek

100 Kaynaktan Özetleme İmkanı

Öğrenciler sınav öncesi çalışmalarında NotebookLM'i kullanarak ders notlarını özetleyebiliyorlar. Araç, en fazla 100 kaynaktan yararlanarak özet çıkarma imkanı sunuyor.

Verimlilikte Sınır Tanımayan Araç

NotebookLM sadece özet çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda verilen kaynaklarla ilgili soruları da yanıtlayabiliyor. Öğrenciler, istedikleri belirli bilgilere hızlıca ulaşabiliyorlar.

google-8


Dil ve Erişim Konusunda Durum

Şu an sadece İngilizce dilinde kullanılabilen NotebookLM, ABD'de herkese açık durumda. Ancak küresel erişim ne zaman başlayacak, henüz netlik kazanmış değil.

Gelecek İçin Umut Verici Adımlar

Gelecekte, NotebookLM'in dünya genelindeki kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bu yeni yapay zeka aracı, bilgiye hızlı erişim isteyen herkesin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ