Gümüşhane’nin merkezine yarım saat uzaklıkta bulunan Kale köyünde yıllar önce lastik ayakkabı satan dükkanın tabelasındaki özellik görenleri büyülüyor. 68 yıl önce Ali Saraç isimli bir ressam tarafından yapıldığı belirtilen tabelanın iki yanında bulunan ayakkabı ve kadın resmi siz hareket ettikçe hareket ediyor. Son günlerde sosyal medyada paylaşılan videolar yıllar önce popüler olan tabelayı yeniden ilgi odağı haline getirdi. Hizmet verdiği dönemde bölgenin en meşhur işletmelerinden olan dükkan bugün harabeye dönse de tabela özelliğini koruyor.

AW019073_07

 “BİZ DÖNDÜKÇE LASTİKLER KADIN DA BİZİMLE BERABER DÖNÜYOR”

Kale Köyü’nde yaşayan Bahattin Ülker (67), bugün hala her geçtiğinde tabelanın ilgisini çekmeyi başardığını belirterek “Ben küçükken Ürer lastikleri vardı fabrikası Ünye’deydi, Zeynel isminde birisi geldi bunu buraya açtı. Bu tabela yaklaşık 65 yıllık o günden bugüne burada durur. Biz döndükçe lastikler kadın da bizimle beraber dönüyor bunu yapan ressama helal olsun gerçekten ressammış yani. İlk yıllarında anlayamadık ama seneler sonra lastiğinde bizimle beraber döndüğünü anladık. Her geçtiğimizde bakıyoruz” dedi.

AW019073_05

"ÇOCUKKEN BİZE SİHİR GİBİ GELİRDİ"

Çocukken tabelanın özelliğinin kendilerine sihir gibi geldiğini söyleyen Refik Alemdar, “Bu tabela o zamanın sihiri sağa dön sola dön nereye gidersen git sana dönüyor insanları büyüledi yani. Bizzat beni de büyüledi. O dönem bunu görmek bize sihir gibi geldi, normal bir resim gibi değil bu. O günlerden bu günlere hala gelip gideni bakanı olur yani. Hatta bunu alıp götürmeye çalışanlar oldu ama izin vermedik” diye konuştu. (İHA)

Editör: Ali Aydın