Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi? Soylu: 10 ayda benim hakkımda 550 olumsuz köşe yazısı yazılmış bu normal mi?

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Chang Ho-jin'in Rusya'nın Seul Büyükelçisi Andrey Kulik'i görüşmeye davet ettiğini ve Rusya'yı BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya ve Kuzey Kore ile askeri işbirliğini durdurmaya çağırdığını bildirdi. Rus haber ajansı TASS’ın aktardığına göre Güney Kore Dışişleri’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Chang Ho-jin, 19 Eylül'de Rusya'nın Seul Büyükelçisi Andrey Kulik'i bakanlık binasına çağırdı. Kulik, Rusya ile Kuzey Kore arasında askeri işbirliği ve silah ticareti konusundaki tartışmalara ilişkin hükümetin tutumunu aktardı. Bakanlık, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Rusya ziyaretinde Rusya'yı BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya ve Kuzey Kore ile askeri işbirliğine doğru ilerlemeyi derhal durdurmaya çağırdı."

Haberde, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyelerinden biri ve nükleer silahların yayılmasının önlenmesi sisteminin mimarları olarak büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu belirten Chang’ın "Hükümetimiz uluslararası toplumla işbirliği içinde kararlı önlemler alacak ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden ve güvenliğimizi tehdit eden her türlü eyleme yanıt olarak açık sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır" dediği de aktarıldı. Chang’a göre bu tür adımlar Rusya ile Kore Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler üzerinde "önemli derecede olumsuz etki" yaratabilir. Öte yandan Rus büyükelçisinin Seul'ün tutumunu "dikkatle dinlediği" ve konuyu Moskova'nın dikkatine sunacağına söz verdiği de belirtildi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)