Maria Callas Kimdir?


Maria Callas, Yunan asıllı Amerikalı bir soprano sanatçısıydı. Opera tarihinin en önemli ve etkili isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Callas, uzun yıllar Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis ile ilişki yaşadı. Ancak Onassis, onu terk ederek eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy ile evlendi. Bu ayrılık, Callas’ı derinden yaraladı ve 1977 yılında henüz 52 yaşındayken bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Maria Filminin Detayları

set1
Maria filminin yönetmenliğini Pablo Larrain üstleniyor. Larrain, daha önce Jackie Kennedy ve Leydi Diana’nın hayatlarını anlatan Jackie ve Spencer gibi filmlere imza atmıştı. Filmin senaryosunu ise Steven Knight yazdı. Knight, Peaky Blinders, Dirty Pretty Things ve Locke gibi yapımlarla tanınıyor6. Filmde Angelina Jolie, Maria Callas’ı; Haluk Bilginer ise Aristotle Onassis’i canlandırıyor. Filmin çekimleri sekiz hafta sürecek ve Paris, Yunanistan, Budapeşte ve Milano’da yapılacak. Filmde Maria Callas’ın eserleri de yer alacak.

120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor 120 Yıllık aile mesleği: Türkiye’de son 4 usta kaldı! dünyanın her yerinden talep yağıyor

Yönetmenin Açıklaması

set2
Filmin yönetmeni Pablo Larrain, filmle ilgili şunları söyledi: "Maria’nın prodüksiyonuna başlamaktan inanılmaz heyecan duyuyorum. Steven Knight’ın muhteşem senaryosu ve tüm oyuncu kadrosunun ve ekibin çalışması sayesinde Maria Callas’ın olağanüstü hayatını ve eserlerini dünyanın her yerindeki izleyicilere getireceğini umuyorum ve özellikle Angelina’nın muhteşem çalışması ve olağanüstü hazırlığı"

Kaynak: HABER MERKEZİ