MEHMET POYRAZ/İttifakgazetesi.com

Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı... Survivor'da Aleyna'nın Sercan'la dans ettiği anlar sosyal medyada gündem oldu! İzleyicilerden tepki yağdı...

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ali Kerimi Makam, Hamas'ın İsrail'e saldırısında İran'ın eli olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını ifade ederken Filistin’e de destek mesajı verdi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) konuyla ilgili haberine göre Kerimi Makam, Hamas'ın saldırısının ardında ülkesinin olduğuna yönelik Batı medyasında yer alan iddiaları yanıtlayarak şu ifadeleri kullandı: “Her ne kadar Filistin'in açıklamasında rol oynamasak da Filistinlilerle ortak duyguları paylaşıyor ve onların yanında duruyoruz.”

Ali Kerimi Makam şu sözleri de kullandı: “Filistin'in aldığı kararlı önlemler, yetmiş yıldır süren baskıcı işgale ve gayri meşru Siyonist rejimin işlediği iğrenç suçlara karşı tamamen meşru bir savunma teşkil etmektedir.”

“İRAN YIKICI TEPKİ VERECEKTİR”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani İran'a yönelik herhangi bir aptalca eylemin yıkıcı bir tepkiyle karşılanacağı konusunda uyarıda bulundu.

9 Ekim Pazartesi günü yaptığı haftalık basın toplantısında konuşan Kenani, Filistin'deki direniş hareketinin "Mescid-i Aksa Fırtınası" operasyonunun ardından ABD'li yetkililerin ve Siyonist rejimin son dönemde İran'a yönelik tehditlerine tepki göstererek, "İran'a yönelik herhangi bir aptalca eylem, yıkıcı bir tepkiyle karşılanacaktır” ifadelerine yer verdi.

İran haber ajansı ISNA’nın bildirdiğine göre “Filistin'de önemli gelişmeler yaşanıyor ve ne yazık ki hâlâ bazı hükümetlerin ve partilerin zalimin ve mazlumun yerini değiştirme çabalarına tanık oluyoruz” ifadelerini de kullanan Kenani, “Filistin milletine karşı Siyonist rejimi destekleyen partiler şimdi zalimin ve mazlumun yerini değiştirmeye çalışıyor” dedi.

Filistin halkının 75 yıllık haklarının işgalci rejim tarafından ihlal edildiğini, Batılı ülkelerin Filistin halkının karşısında durduğuna işaret eden Kenani, İslam ülkelerinin, Filistin halkına destek vermek için siyasi yetenekleri de dahil olmak üzere tüm yeteneklerini her zamankinden daha fazla kullanması gerektiğini vurguladı.

Filistin’e destek sağladıklarını söyleyen Kenani, “İran ve Irak Dışişleri Bakanları telefon görüşmesinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nı acil toplantı yapmaya çağırdı. Filistin'deki güncel gelişmeleri gözden geçirerek Siyonist rejimin saldırgan eylemlerine karşı Filistin milletine ve Mescid-i Aksa'ya destek sağlıyoruz” diye konuştu.

Kenani, Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu bir kez daha vurgulayarak sözlerine ekledi.

Erdoğan’ın İsrail ile Filistin’le yaptığı görüşme sonrası Hamas’ın roket atışları azaldı! Erdoğan’ın İsrail ile Filistin’le yaptığı görüşme sonrası Hamas’ın roket atışları azaldı!

Kudüs ve Tel Aviv’e roketler atıldı: İsrail ve Hamas güçlerinin sıcak çarpışmaları sürüyor! Kudüs ve Tel Aviv’e roketler atıldı: İsrail ve Hamas güçlerinin sıcak çarpışmaları sürüyor!

İsrail Ordusu Gazze’de mülteci kampını vurdu! Çok sayıda Filistinlinin öldüğü tahmin ediliyor! İsrail Ordusu Gazze’de mülteci kampını vurdu! Çok sayıda Filistinlinin öldüğü tahmin ediliyor!

Hamas’tan ateşkes sinyali! İsrail hava saldırılarıyla Gazze'yi vuruyor! Hamas’tan ateşkes sinyali! İsrail hava saldırılarıyla Gazze'yi vuruyor!

Kaynak: (MEHMET POYRAZ)