Ü lke olarak oldukça zor günlerden geçiyoruz. 6 Şubata tarihlenen ve 11 ilde büyük tahribat oluşturan depremlerin yaraları el ve gönül birliğiyle sarılıyor. Memleketimiz kelimenin tam anlamıyla asrın felaketi`yle yüzleşirken Kahramanmaraş depremlerinin Anadolu irfanını yeşerttiğine, insanlarımızın zor zamanda bir kez daha birbirine kenetlendiğine, kelimenin tam anlamıyla memleket ahalisinin tek vücut, tek ses, tek yürek, tek nabız olduğuna şahit oluyoruz. 

`height=
Celî sülüs-icâze yazı-Hattat Fatih Özkafa

İnfak ahlâkı

Varlıkta da yoklukta da ihsan ederek infak ahlâkının en güzel örneklerini gösteren milletimiz elinde, avucunda ne varsa depremzede kardeşleriyle paylaşmasını biliyor. Şahıslar kadar şirketler de yaptıkları bağışlarla bu topraklardan kazandıklarını yine bu toprakların deprem mağduru insanlarına gönderiyor. AFAD Türk Kızılayı, merkezi ve yerel yönetimler, odalar, borsalar, özerk kuruluşlar ve STK`lar hızlı bir şekilde organize olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için birbirleriyle yarışıyor.

`height=
Celî sülüs zerendûd levha-Hattat Ferhat Kurlu

Hat Sanatı Atölyesi 2023 Depremi Bağış Müzâyedesi

Devletimizin ve milletimizin bu zor zamanlarında geleneksel sanatlarımızın ustaları da geride kalan bir ayda hususi yardımlarının yanında Hat Sanatı Atölyesi çatısı altında birleşip kamış kalemlerinden neş`et eden her biri diğerinden âlâ keyfiyeti hâiz yazı ve bezemeleriyle 2023 Depremi Bağış Müzâyedesi`ni düzenliyor.  

`height=
Hattat Levent Karaduman dan soyut çağdaş hat

Bu süreçte depremle özelinde muhtelif müzâyedelere eserlerini bağışlayan veya özelde satıp bedelini vakfeden sanatkârlarımız Hat Sanatı Atölyesi`nin mezkû r müzayedesini de şenlendiriyor.

2023 Depremi Bağış Müzâyedesi bugün 20:00`da

Online müzâyede 5 Mart 2023 Pazar günü (bugün) 20:00`da  https:bidsee.live/stream/2555 linki üzerinden gerçekleştirilecek. Arz etiğimiz link üzerinden canlı yayınla herkesin katılabileceği müzâyede sırasında, her bir eserin evsaf ve mahiyeti hat sanatı hocaları tarafından tanıtıldıktan sonra başlangıçfiyatları üzerinden açık artırma ile satılacak. Eserleri satın alanlar, eser bedellerini doğrudan AFAD hesaplarına yatırıp dekontu Hat Sanatı Atölyesi`ne ibraz edecek. Atölye müessisleri dekont ile alâkalı AFAD yetkilileriyle görüşülüp onay aldıktan sonra söz konusu satın alınan eseri ilgili sanatsever koleksiyonculara takdim edecek.  

`height=
Celî sülüs yazı-Hattat M. Arif Vural

Müzayede sonrasında müzayedede arz edilemeyen yahut arz edilip de satılmayan ve müzayede sonrası 15 Mart Çarşamba gününe kadar Hat Sanatı Atölyesi`ne bağış yoluyla gelen değer eserlerle birlikte Ü sküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi`nde Ramazan ayı boyunca sergilenerek aynı kampanya çerçevesinde satışa sunulacak.`

`height=
Celî sülüs müsenna yazı-Ahmet Bursalı

Yazının ustaları bağışta da birbirleriyle yarıştı.

'Hayırda yarışmak İslam şiârındandır' fehvasınca hüsn-i hat sanatımızın ustaları da deprem müzayedesine destek olmak amacıyla âdeta birbirleriyle yarıştı. Kelâmın bu yerinde 2023 Depremi Bağış Müzâyedesi`ne eser bağışlayan sanatkârlarımızın isimlerine teberrüken yer verirken, ferden ferda cümlesine İttifak Gazetesi camiası nezdinde teşekkürü borçbiliyoruz: Abdurrahman Depeler, Abdülhamit Dündar, Adem Ebrem, Ahmet Bursalı, Ahmet Kutluhan, Ali Haydar Çetintürk, Ali Hüsrevoğlu, Arkın Ongun, Ayten Kaya, Ayten Tiryaki, Beyzanur Türkeri, Bilal Sezer, Birsen Atlı, Ceyhun Oydem, Cemali Gündoğdu, Emine Tapar Özcan, Emre Özdemir, Erkam Bakım, Erol Balcı, Fatih Özkafa, Fatma Yıldız, Ferhat Kurlu, Güler Çetin, Gülistan Aydın, Hakan Arslan, Halil Önsoy, Hülya Memati, Hüseyin Öksüz, İsmail Öztürk, Kadri Sakoğlu& Gül Olgun, Levent Karaduman, Mahmut Şahin, M. Said Çetin, M. Arif Vural, Mehmet Memiş, Mesut Dikel, Mithat Topaç, Murat İşaşır, Murat Okumuş, Mustafa Pekşen, Mustafa Erkan, Necmi Atik, Osman Çiçek, Ömer Faruk Dere, Ömer Faruk Özoğul, Ömer Yıldız, Samed İbrahimoğlu, Savaş Çevik, Sevban Esra Sarı, Sevilay Sarıgüzel Şen, Sevim Beyazıt, Seyyid Ahmed Depeler, Süleyman Berk, Şermin Dumlupınar, Talip Mert, Turan Sevgili, Uğur Karataş, Yılmaz Turan, Yusuf Bilen ve Zübeyde Kayrak.

`height=
Celî ta lik yazı-Hattat Sevim Beyazıt

Teşekkürler;

Bugün, 20:00-22:00 zaman diliminde https:bidsee.live/stream/2555 online müzâyede platformunda sanatseverlerin, koleksiyoncuların ve hayır sahiplerinin irfanına arz edilecek 2023 Depremi Bağış Müzâyedesi`ni tertip eden kıymetli hattatlarımız Ali Hüsrevoğlu, Savaş Çevik, Fatih Özkafa, Mehmet Arif Vural ve Necmi Atik ile Rakım Mesleği`nin tüm nevilerindeki kalem güzelleriyle depremzedelerin gönül yaralarına &ndash biiznillah- merhem olan yazı ustalarına bir kez daha teşekkür ediyoruz.

`height=
Celî sülüs yazı-Hattat Ali Hüsrevoğlu

İbrahim Ethem Gören-Yazı No: 476