Türkiye’nin dört bir yanından 600’ü aşkın klasik otomobil, Ankara’da düzenlenen Türkiye Klasik Otomobil Festivali’nde sergileniyor.

klasik-otomobiller-1

Altındağ Belediyesi ve Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği festival, Başkent Millet Bahçesi’nde bugün ve yarın ziyaret edilebilir. Festivalde klasik otomobil tutkunları bir araya gelerek, nostalji yaşayabiliyor.

klasik-otomobiller-2

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkent Millet Bahçesi’nde harika bir atmosfer olduğunu söyledi. Balcı, 600’ü aşkın klasik aracın burada görülebileceğini ve bunların arasında Türk ve yabancı filmlerdeki otomobillerin de bulunduğunu belirtti.

klasik-otomobiller-4

Balcı, “Ankaralıları, klasik otomobil sevenleri, nostalji yapmak isteyen herkesi bekliyoruz. Çok yoğun ilgi var. Bu ilgi bizi harekete geçirdi. Hem araç hem de ziyaretçi sayısı bu sene rekor seviyede.” dedi.

klasik-otomobiller-6

Ankara Klasik Otomobil Kulübü Başkan Yardımcısı Bülent Topaçlıoğlu da festivalin ikinci kez yapıldığını hatırlatarak, “Gençler spor arabalara daha çok ilgi gösteriyor, orta yaşlı ve yaşlı insanlar salon tipi arabalara daha çok ilgi gösteriyor.” diye konuştu.

Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar! Mahallenin geçim kaynağı oldu: Dağlarda toplayıp yurt dışına satıyorlar!

klasik-otomobiller-5

Festivale katılanlardan Sefer Karakaş ise Çorum’dan geldiğini ve klasik araçlara büyük bir ilgisi olduğunu anlattı. Karakaş, 50 yıldır sahip olduğu eski Ford marka minibüsünü restore ettiğini ve kovboy kıyafetiyle dikkat çektiğini söyledi.

klasik-otomobiller-9

Karakaş, “Bu güzel etkinliğin her ilimizde her yıl yapılmasını diliyorum. Yeni nesile eski icatları tanıtmak için güzel bir örnek oluyor. Aracımı kendim modernize ettim. Kostüm ise benim tarzım, çocukluğumdan beri böyle bir tarzım var, tasarımlarım, aksesuarlarım bana ait.” dedi.

klasik-otomobiller-10

Festivale Yozgat Sarıkaya’dan gelen Kamil Anıl Pehilvan da festivaldeki araçların çoğunun çok güzel olduğunu ve bu otomobillere hayran kaldığını ifade etti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)