Erdoğan'ın çatışmanın başlangıcından itibaren taraflara itidal çağrısında bulunduğunu ve krizi daha fazla tırmanmaması için çaba gösterdiğini belirtti. Ancak Selvi Hürriyet'teki köşesinde 'Erdoğan’dan ABD ve İsrail’e kritik mesajlar' başlıklı yazısında, Erdoğan'ın bu itidal çağrısının tek başına yeterli olmadığını düşünüyor.

Gazze'de yaşanan sivil kayıpların artmasıyla birlikte Erdoğan'ın ve Türkiye'nin daha etkili bir tutum alması gerektiğini ifade eden Selvi, İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına karşı daha güçlü bir tavrın benimsenmesi gerektiğini savunuyor. İsrail'in sivillere yönelik operasyonlarını eleştiren Selvi, Erdoğan'ın itidal çağrısını sürdürüp sürdüremeyeceğini ise zamanın göstereceğini ifade ediyor.

ABD'nin de İsrail'i desteklediğini vurgulayan Selvi, ABD'nin Akdeniz'e iki savaş gemisi göndererek İsrail'e silah yardımında bulunmasını eleştiriyor. ABD ve İsrail'in bu şekilde hareket etmeye devam etmesi halinde, Gazze üzerinden dünya siyasetinin yeniden şekillenmeye başladığını dile getiriyor.

Ancak yine de Selvi, Gazze halkının direnme iradesine ve dayanıklılığına güvendiğini ifade ediyor ve sonunda ABD ve İsrail'in bir kez daha yenilgiye uğrayacaklarını düşünüyor. Selvi, Gazze'deki gelişmeleri takip ederken, Afganistan'da yaşanan benzer bir sürecin Gazze'de de yaşanabileceğini belirtiyor.

Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!... Canlı yayında çocuk gelin skandalı: Kızını 100 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı!...

Yazının tamamını okumak için tıklayın!

Editör: Mehmet Köşker