Hülya1Hülya Koçyiğit ve beraberindeki heyet, çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırılan evlat nöbetindeki anneleri ziyaret etti. Koçyiğit, "Türkiye'nin en önemli sorunu bildiğiniz gibi 40 yıldır içinde olduğumuz terör sorunudur.

Köylü kadınlar, kurdukları gül serasını 4 yılda 4 kat büyüttü Köylü kadınlar, kurdukları gül serasını 4 yılda 4 kat büyüttü

Dünya'ya seslerini duyurmaya çalışıyorlar

40 bin vatandaşımızı bu yolda feda etmişiz ama bugün, bu anneler çocuklarının alınıp götürüldüğü binanın önünde dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyor. Onlara bir kez daha bütün kalbimle saygı duyuyorum" dedi

3 Eylül 2019'da farklı şehirlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 627 gündür HDP il binası önünde devam ediyor. Hülya Koçyiğit ve beraberindeki heyet, Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koçyiğit, Diyarbakır annelerinin sesini hiçbir zaman göz ardı etmeyeceklerini söyledi.

Onların yüreklerindeki sızıyı göz ardı edemeyiz

Hülya3

"Evlatlarımızı bize geri gönderin" diyerek terör örgütü PKK'ya seslenen Hülya Koçyiğit; "HDP il binasının önünde Diyarbakır anneleri büyük bir dirençle, sabırla inatla 'Kandırılıp dağa götürülen evlatlarımızı geri istiyoruz' diye haykırdılar. Hâlâ haykırmaya devam ediyorlar. Onların sesi, onların yüreklerindeki sızıyı hiçbir zaman hiçbirimiz göz ardı edemeyiz. Ben yalnız olmadıklarını, çok haklı taleplerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını, terörün bu yüzünü göstermeye çalıştıkları için onlara saygı duyuyorum. Hepimiz onların yanında olmalıyız. Çünkü onlar ana yüreği taşıyor. Ben de bir anneyim. Bir evlat ne demek, bir evlat nasıl yetiştirilir, bunu bütün kalbimle biliyor ve hissediyorum. Evlatlarını geri çağırıyorlar. Kandırılıp götürülen evlatlarını, birçok kötü muameleye maruz bırakılan, ölüme götürülen evlatlarını geri istiyorlar. Ben de onlarla beraber sesleniyorum: Evlatlarımızı bize geri gönderin" dedi.

Kaynak: İHA