Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına gelecek ay yaşanması muhtemel gelişmelere dair önemli uyarılarda bulundu. Memiş, bu uyarıları sadece söylemekle kalmayıp aynı zamanda tarih ve rakamlarla destekledi.

Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti! Dünyada ilk: 60 yaşında güzellik yarışmasını kazanarak tarihe geçti!

Ons altın ve yeni bant aralığı

Memiş, ons altın için 1834 doların görüldüğüne dikkat çekerek, bunun son 7 ayın en düşük seviyesi olduğunu ifade etti. Ayrıca yeni bir trendin oluştuğunu ve 1800-1880 dolar aralığının yeni bant aralığı olduğunu belirtti.

Yıl sonunda 2000 dolar üzeri ataklar

İslam Memiş, yıl sonunda ons altında 2000 doların üzerine çıkacak atakları beklediğini ve 2024 yılında ons altının 2350 dolara kadar yükselebileceğini tahmin etti.

Düşüşler alım fırsatı olabilir

Düşen ons altın fiyatlarının alım fırsatları sunduğuna dikkat çeken Memiş, merkez bankalarının altın rezervlerini artırmak için bu düşüşleri değerlendirdiğini ifade etti.

Gram altın ve yatırım fırsatları

Gram altının serbest piyasalarda 1660-1670 TL aralığında olduğunu söyleyen Memiş, bu fiyat aralığının yatırımcılara fırsatlar sunduğunu belirtti. Özellikle altın borcu olanların 1700 TL'nin altındaki rakamsal değerleri değerlendirebileceğini vurguladı.

Altını olanlar satmamalı

İslam Memiş, doların güçlü duruşunu koruduğunu ve gram altında sert düşüşler görülmediğini belirtti. Bu nedenle elinde altın bulunanların satmaması gerektiğini ifade etti.

Gelecek 14 gün önemli

Memiş, önümüzdeki 14 günün altın ve gümüş piyasaları için önemli olduğunu söyledi ve bu dönemi fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Düşüşler geçici yükselişler sert olacak

Uzman İslam Memiş, düşen fiyatların kalıcı olmadığını ve önümüzdeki dönemde hızlı yükselişlerin yaşanabileceğini ifade etti. Özellikle 2024 yılı sonunda ons altının 2500 TL'yi görebileceğini öngördü.

Diğer piyasalara dair tahminler

İslam Memiş, Borsa İstanbul ve döviz kurlarıyla ilgili tahminlerini de paylaştı. Borsa İstanbul'da yükseliş eğilimi olduğunu ancak giriş yapmanın şu an için uygun olmadığını ifade etti. Ayrıca euro, altın ve gümüş gibi değerli emtialarda ciddi düşüşler gözlemlediğini ve bu düşüşlerin sona ermesini bekleyerek yatırım yapmayı planladığını belirtti.

İslam Memiş'in tahminlerine göre, 2024 yılında Borsa İstanbul'da 15 bin puanlık bir hedef bulunuyor. Ancak bu hedefe ulaşmadan önce ekim ayındaki düşüşleri izlemeyi tercih ediyor.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)